Quantcast
Pirate4x4 synser litt rundt Eurotrial 2011
Årets Eurotrial går av stabelen i Tsjekkia og det blir uten tvil et tøft mesterskap slik det skal være.
Norge stiller med et stort lag, men dessverre ikke fullt lag, avstanden får ta sin del av skylden, og også mindre førere i noen klasser her hjemme. Fasiten fra i fjor var strålende 2 Europamestere (Modified og Promodified) og flere pallplasseringer, i tillegg vant vi det som for mange er det gjeveste, nemlig ”Beste nasjon”. Så hva kan vi forvente i år?? Vi prøver å se litt i krystallkulen, og minner på at dette er en veldig uhøytidlig artikkel. Artikkelen tar for seg alle nordmennene  som er påmeldt, også de som IKKE kjører for Norge, vi tar IKKE for oss utlendinger som kjører for Norge
TLC Camp 2011 Polen
Å reise er alltid gøy, men av og til trenger selv den største entusiast to tupp i ræva for å komme seg av sted. Og når den polske Landcruiser klubben la ut invitasjon til sitt stortreff, det andre i rekken, så fødtes ideen om en Polen tur.
Tekst og foto: Jan Terje Solli
LJ serien, ekte ”jeep” fra Suzuki
Denne artikkelen fant jeg på nettet, etter et tips fra en av brukerne her på Pirate, Mats Moe, Artikkelen er om en av de mest fasinerende og beste terrengbiler som noen gang er laget. Bilen får stadig flere tilhengere rundt om i verden, og samleverdien øker. Les den historien om opprinnelsen og ikke minst resultatet av et Japans 4x4 eventyr.
Tekst og foto: Kjell Arne Elverum
NEZ cup 2010
For første gang ble det kjørt NEZ Cup i Formula Offroad, og for de som ikke er helt sikre på hva dette er så er det FIA sin nye satsing og som flere motorsporter har. NEZ står rett og slett for ”North European Zone”.  Etter en liten prøvesatsing i fjor da NEZ ble kjørt over 2 dager i Danmark, erstattet nysatsingen Nordic Cup, og satsingen ble gjort skikkelig, hele 10 løp i 5 land skulle bli for mye for de fleste.
Spenning ble det uansett og avslutningen i smått legendariske Nenset sandtak i Skien vartet opp med både overraskelser og bekreftelser
Nordic Trial 2010, Danmark
Nordic trail ble startet i 1995 for å samle en stadig voksende mengde av nordiske biltrialutøvere til et felles nordisk mesterskap og faktisk var Norge og Trandum den første arrangøren. De siste 10 år har dessverre Nordic trial slitt med et stadig synkende antall deltagere noe som er veldg synd. Det burde absolutt være et mesterskap som samler de nordiske deltageren, spesielt i et år der Eurotrial gikk såpass lokalt som Sverige. De som møtte frem syntes uansett at det var verdt turen for danskene hadde som vanlig disket opp med et arrangement i dansk ånd hvor det sosiale sto i senter.
Eurotrial 2010, Borås, Sverige
Andre helgen i August var det igjen klart for Eurotrial, denne gangen var det Sverige og Borås Jeep Club som var arrangør, det ble noen hektiske og innholdsrike dager. Deltagere fra hele Europa var på plass for å kjempe om gull og heder, for mange ble det mer stein og fjell enn de var vant til for svensken hadde ikke spart på noe når løypene ble satt. Konkurransen skulle blir beintøff, akkuratt slik den bør være.
Eurotrial 2010.... vi prøver å spå litt.
Eurotrial 2010 går av stabelen i Sverige og det er nok siste gang på mange år at
Skandinavia er vertskap for denne store konkurransen. vil så de nordiske deltagerene
dominere konkurransen? Ja vi tror at de vil det i flere av klassene. Danskene stiller av
uforklarlige grunner ingen deltagere så vi skal her prøve å konsentrere oss om svensker
og nordmenn.
Husk at denne lille artikkelen er uhøytidlig ment. Eurotrial blir uansett en stor trialfest, og rundt 140 deltagere setter i løpet av neste uke nesa mot Borås i Sverige, knappe 20 mil fra Svinesund.
Suzukitreffet 2010, 25-års jubileum
Tekst: Øystein Sira, Foto: Øystein Sira og Mats Moe
18-20 Juni 2010 var det duket for årets treff. Suzuki 4x4 Klubb Norge feirer i 2010, 25 år siden den oprinnelige klubben ble startet. Stor var derfor gleden ved å kunne innby til landstreff på et helt nytt sted, Kongsberg etter et par år i Nord Odal.

Svensk trial i Borås
I midten av mai startet svenskene med sin trialcup, og som ventet var det flere deltagere enn på flere år som inntok arenaen som senere i år skal ta i mot hele den europeiske trialeliten. Kjørefeltet byr på det man kan kalle nordisk terreng, trær, store stein og ikke minst REGN som gjorde alt mye verre, eller bedre alt ettersom man ser det. Selv om det var hard kamp i mange av klassene, var det størst spenning knyttet til Prototype klassen der det stilte hele 12 deltagere. Nordmennene og svenskene må nok finne seg i favorittstempelet i denne klassen under årets Eurotrial og dermed ga konkurransen en god pekepinn på hvem man bør følge med.

Norgescupen er i gang
Den første helga i mai var det biltrialhelg på Brokelandsheia, biltrialen er helt klart nede i en bølgedal, men denne gangen ble det god gammeldags stemning hele helgen, med Norgescup på Lørdagen og Sørlandscup på Søndagen. Når Biltrialfolk møtes er det sosiale også viktig, og det ble sene kvelder med mye bilprat. En del nye ansikter dukket opp og arrangøren hadde laget tøffe og utfordrende baner. NMK Arendal kunne ønske deltagere fra Norge, Sverige og Russland velkommen til en konkurransehelg i strålende vårsol, med mye publikum.

Norgescup #1, formula offroad
I år som i fjor startet Formula Offroad sesongen på matrand siste helgen i April.
Mange nye biler har havnet i Norge i vinter og ikke minst har en del biler byttet eier, så det var mange ferske tryner å se på startstreken. Matrand er et perfekt sted å debutere, men selv om ikke bakkene er de lengste eller de bratteste skulle alle få sitt å slite med i løpet av dagen.
Beachtur 2010
Igjen var det klart for en etterlengtet beachtur til Løkken i Danmark. Også denne gangen var det tidlig i Mars det skulle skje og igjen var Finn N Jensen Arrangør ved hjelp av en rekke gode medhjelpere. Vi her på Pirate var med og tok oss av den norske påmeldingen. Påmeldingen gikk tregt i starten, men når dagen kom var det igjen flere hundre biler samlet på stranden, og igjen ble det en minnerik opplevelse for oss alle. Kjøring som passer alle, rå satsing for værstingene, utrolig mye flotte biler og ikke minst sosialt samvær helt utenom det vanlige.
Terje Paulsen, en bauta er borte
Det var sjokkerende nyheter vi fikk i begynnelsen av februar, Terje Paulsen fra Tvedestrand og Team ”mine dine vår” var gått bort alt for tidlig og veldig brått og uventet.
Terje var aktiv innen biltrial, men var også med Jørgen Paulsen som mekaniker når ”No limit” var på formula offroad løp. For oss i biltrialen kommer det til å mangle en stor og viktig brikke når sesongen snart starter.
"How to"
Klarglasslykter, Suzuki SJ

Takk til 4Wheel Drive for tipset
Tipset kan brukes på alle biler med 7" lyktinnsats
Man finner de på stort sett alt av nye biler, og de gir unektelig et mer moderen utseende…. Hva snakker vi om, Klarglasslykter selvsagt, eller friformsreflekterende lykter om man skal være helt korrekt.
I gamle typer lykter så ble lyset brutt av riller i glasset, i dagens moderne lykter er det selve reflektoren som bryter lyset slik at det spres dit det skal. Man kan da bruke helt klart glass.
Mange av våre eldre bilmodeller har såkalte 7” hovedlyktinnsatser, disse finner man på en del vanlige biler også, blant annet Golf 1, her viser vi deg hvordan du setter slike innsatser på en Suzuki SJ, men metoden og ikke minst delene kan brukes på mange andre typer biler...
Nordiske offroadprofiler
Arne Johannessen
Det er ikke mange personer innenfor hobbyen vår som er like kjente som Arne Johannessen, hans navn er kjent over hele Norden, i nær 30 år har offroad vært en altoppslukende hobby, og han har vært innom det meste. Hele tiden har han hatt rykte på seg som villmann, en som ikke var redd for å klinke til, og en som alltid satset på seier. Nå er det Formula som gjelder, men de største fremgangene hadde Arne innen Monsterrace på 90 tallet. Arne er en fører som virkelig gir av seg selv, og har vel vunnet "Best in show" premien flere ganger enn noen andre. På den andre siden har Arne alltid vært opptatt av sikkerhet, og vært en sentral person i opprettelsen av all offroad motorsport i organiserte former. Han har sittet i over 10 år som ansvarlig for offroad i NBF og gjort en kjempejobb for alle andre som i dag driver med enten biltrial eller offroadracing. Det er en ære å kunne presentere "Wild" Arne Johannessen i serien Nordiske Offroadprofiler.
Julehygge i Hylke 4wd klub 28/12 2009
Tekst & Foto: Michael Krüger
Klubben, Hylke 4WD, der startede omkring 1995, har de sidste 5 - 6 år afholdt en hygge/offroad-dag, i
det dejlige terræn bag Thorkild's ejendom i dagene mellem jul og nytår, med glögg og pølser på grillen,
traditionen tro blev dette afholdt igen d.28/12, i år var det dog blevet mindre annonceret end tidligere,
da der skulle være bedre plads til at alle kunne komme omkring med bilerne, i 2008 var skoven tæt
pakket med 4x4'ere da der var annonceret på 4 - 5 forskellige offroad forum's, med resultat af nær 40
opmødte biler.
"Månedens How To, desember 09"
Bytte clutch på Mitsubishi Pajer 2,3 2,5 og 2,6
Gjelder Pajero Gen1. Med litt tilpassing vil du også klare å bytte clutch på Gen2, L200 og L300.
Mye av dette er ganske basic uansett hva slags bil du bytter clutch på.
Tekst og bilder:Kåre Andreas Bjørkli-Eriksen "HardKåre"
På Nissetreff med Arendal Offroad Klubb
Arendal Offroad Klubb har i mange år vært en av de mest aktive klubbene i Norge og Nissetreff har mange års tradisjon, denne gangen var vi tilbake der det hele startet på Haugereid kjørefelt i Arendal, om det var fremmøte rekord vites ikke, men at det ikke kan være langt i fra er sikkert, At treffet først og fremst er sosial happening var det i hvert fall ingen tvil om, her var hele familier representert, og mens noen grillet pølser satt andre fast i diverse gjørmehull rundt om på området
"Car of the month, September 2009"
Æljen

En biltrialbil er ikke alltid bare en biltrialbil, Amund her på forumet hadde sine helt egne ideer om hvordan en Protobil skulle være, og selv om det var mange som hadde meninger om hans løsninger under byggeprossesen, vek ikke Amund en tomme fra sine egne løsninger, her kan du lese historien om Norges mest spesielle Protobil, bedre kjent som "Æljen" Vi lar Amund selv fortelle
Desembertreff på Evjemoen
NMK Kristiansand startet tidligere i år opp en egen offroadgruppe, en særdeles aktiv en også, søndag 12. Desember var det klart for dagstreff på legendariske Evjemoen.
På 80 og begynnelsen av 90 tallet var Evjespretten berømt over hele Norden, og siden Mud Drivers Sør ikke eksisterer lengre er det artig å se at nye klubber med nye folk kommer inn og klarer å få til kjøringer på slike steder.
”Car of the month August 2009”
Liten tøff bruksbil
Vidar Tøge kjent som Vidar på diverse forum har i mange år vært Suzuki entusiast, og det har hele tiden vært LJer som har stått hjertet nærmest, så hvorfor ikke kjøre drømmebilen hver dag. Her er det ingen kompromisser, Vidars LJ brukes hver dag året igjennom, og den er i en konstant restaureringsprosess. Les mer om den lille tøffingen her.
Norgescupen Biltrial 2009 - oppsummering
Nok en norgescup sesong i trial er over, og som mange forutså så ble det en rolig sesong med tanke på antall deltagere, faktisk så stille at to klasser nærmest forsvant. Dette viser at vi er et sårbart og lite miljø, det ble uansett en spennende sesong, hvor vi fikk både dramatikk og spenning helt frem til finalen på Røedsåsen, hvor NMK Arendal hadde laget både løp og fest.
Arctic Trophy 2009.
Memories for life
Tekst og bilder: Bjarne Bergum
Arctic Trophy er for mange det ultimate eventyret og hvert år trekker denne russiske konkurransen flere nordmenn til nord Russland for å sette seg selv og bil på prøve.
Denne gangen var Svein ”Svein54” Selmer og Bjarne ”Bergum” Bergum et av teamene og førstereis”gutter” de skulle få mye å bryne seg på. Vi lar Bjarne fortelle historien
”Car of the month Juli 2009”
Niccos nybygde CJ7
Olaf Inge Nicolaisen har mange år i offroad hobbyen, og har minst like lenge hatt lyst på en åpen Jeep med V8, for cruising på late solkinnsdager, og de siste 3 årene har det vært aktivitet hjemme i garasjen på Nedenes like utenfor Arendal, målet var å ha den klar til ferien 09 noe som gikk akkurat. Og for et smykke av en CJ det har blitt, les mer om oppbyggingen og bilen.

Trial på skikkelig vis
Svensk trialfinale i Borås

3. Oktober hadde svenskene sin cupavslutting i biltrial, og Borås var stedet, at Borås skal arrangere Eurotrial 2010 lokket mange nordmenn over grensen, og tett på 30 deltagere totalt, 11 av dem nordmenn,  gjorde opp om heder og ære. Banene var av det tøffe slaget og hele 7 baner som skulle kjøre 2 ganger hadde arrangøren, Borås Jeepklubb, rigget til, at det regnet hele løpsdagen gjorde ikke ting enkelt verken for funksjonærer eller deltagere, men det ble uansett en minnerik opplevelse for de fleste.

”Car of the month Juni 2009”
Norges råeste Range Rover
Range Rover har alltid stått som et symbol på terrengbiler og var langt forut for sin tid når de dukket opp på begynnelsen av 70 tallet. Denne bilen er redikalt ombygd men godkjent med skilter, og brukes både til tøff offroadkjøring og på veien,
vi lar eier og bilbygger Paul Bjørnerud selv fortelle historien bak den utrolig tøffe Range Roveren

Pirate synser litt rundt Eurotrial 09
Årets Eurotrial er tilbake i Tyskland denne gangen, og for et arrangement det ser ut til å bli med en budsjettramme på rundt 1,5 mill, så satses det på å lage en folkefest i Eisenberg i Syd-tyskland, både Norge og Sverige sender deltagere dit, her kommer vår uhøytidlige vurdering av de Nordiske deltagerne….

Pirate4x4 Jamboree 09
Årets Jamboree var spunnet over samme lest som vi brukte for 2 år siden, masse frikjøring, mange mer eller mindre høytidlige konkurranser og store mengder sosialt samvær. Som sist så var det første helga i Juli det skulle skje, og oppstarten var allerede på torsdagen. Mange fant turen selv om vi denne gangen også savnet mange.
Suzukitreffet 09
Tekst: Sven Glosli, Foto: Natalie Petersen, Esben Bjørnstad og Sven Glosli
Helga 19. til 21. juni var det igjen duket til årstreff for Suzuki 4x4 Klubb Norge. Treffstedet var i år som i fjor på kjøreområdet til Nord Odal offroaders på Granerud, et område som er perfekt til et lite treff, plassert mer eller mindre midt i landet
Det er andre året på rad at Zukifolket møtes her, og man håper at dette skal bli en tradisjon. At utsiktene for at treffet kan vokse seg stort sammen med klubben er bra, det finnes vel ikke et merke i denne sjangeren hvor man finner flere biler og ikke minst så dedikerte merkefreaks
”Car of the month Mai 2009”
Trøndersuzuki med snert
Suzuki SJ er det dessverre færre og færre av, biltrialen er i ferd med å gjøre det samme for SJ som Bilcross gjorde for Bobla.
At Suzuki kanskje har laget de beste terrengbilene som noensinne er produsert er det liten tvil om, at SJen etter hvert vil få legendestatus er det heller ingen tvil om.
Ære være de som fortsatt tar vare på disse tøffe småtassene. Originale eller modifiserte som
den bilen vi presentere her, kommer dette til å bli små skatter i fremtiden.Vi lar Vollan selv fortelle historien bak denne tøffe Suzukien.

Gjørmete i Oppdal
Nytt kjøreområde og ny arrangør var det som ventet Norgeseliten i biltrial da de ankom Oppdal den første helga i Juni. 24 deltagere fordelt på 4 klasser hadde funnet veien, og de skulle virkelig få litt å bryne seg på. NMK Arendal stilte igjen med flest deltagere, og vant alle klassene. Konkurransen ble akkurat slik den skulle være med tøffe baner og steinhard satsing.

”Car of the month April 2009”
Trophy Defender til Hverdagsbruk
En av de virkelige offroadproffilene fra norske ”Sørlandet” heter Truls Thomassen, her på Pirate bedre kjent under nicket ”Truls t” Truls er en svoren Land Rover fan og som de fleste tro mot ”sitt” merke. Bilen Truls kjører daglig er en knall gul Land Rover Defender 1996 Modell. Bilen er på alle måter en bruksbil, men er uten tvil også en potent offroadbil, gadget lista er lang, og Truls har ingen planer om å gi seg riktig enda.

Biltrialhelg på Brokelandsheia
NMK Arendal var vertskap for andre runde i Norgescupen, tradisjonen tro var det Sørlandscup på Søndagen, her fikk man dobbelt dose om man ville, og mange benyttet den flotte helgen til å kjøre begge cupene.
Vertskapet hadde virkelig tatt i når det gjaldt vanskelighetsgraden på banene, og det ble mye prikker i alle klasser. Det ble virkelig en svært spennende og severdig helg på Broklandsheia.

Roger Hovdal – Kongen av Matrand
Det ble en flott sesongåpning på årets Formula Offroad sesong, stedet var Matrand i Eidskog, og kongen ble uten tvil Roger Hovdal som vant begge dagene i Modified klassen. Det var mye tøff kjøring og hard satsing spesielt på Lørdagen, på Søndagen var banene kanskje litt i letteste laget, men skilte førerne allikevel. Unlimted klassen ser ut til å være mer åpen enn noensinne, og ingen klarte å komme seg på pallen begge dagene. Her kan du lese litt om satsingen og spenningen fra helgens løp.

Norgescupen og FOFF cupen starter opp til helga…
Endelig er det klart for Formula Offroad igjen, og det er på Matrand sesongen starter.
Hele 31 biler er påmeldt og det er meldt strålende vær, alt ligger til rette for action og dramatikk i bøttevis. Vi skal ta en titt på startfeltet, og synse litt om resultatet

NC#1 Biltrial, Egersund
Det var sist helg sesongåpning i biltrial på NMK Egersunds flotte baneanlegg.
Det er alltid spennende på sesongåpningen, hva har folket gjort med bilene sine i løpet av vinteren, og hvem dukker opp. Dessverre var deltagelsen dårligere enn noensinne, men de som kom fikk oppleve et flott organisert løp, i flotte omgivelser og under blå himmel uten en sky.

”Car of the month Mars 2009”
Jimmi’s hylspreke Suzuki
Mars bilen ble denne gangen en danske, kanskje ikke den mest iøyenfallende bile, men denne bilen er virkelig noe spesielt, og det skjønner man når man åpner panseret, her har noen vært og tryllet med tryllestaven, og den engang så originale 1300ccm motoren har fått påmontert datasprut, turbo og intercooler, ”uff dette blir dyrt” tenker du, men dette er faktisk et skikkelig budsjett bygg i rene Reodor Felgen stil.

”Car of the month Februar 2009”
Esa “Espen” Hakkalas sjeldne cruiser
En er alltid på jakt etter biler som andre kan være interessert i å vite mer om. Det er mange ting som kan trigge når man ser en bil, den kan være original, modifisert, det kan være en konkurranse bil, eller en uvanlig bil, eller enda bedre en sjelden bil! Ved første øyekast så denne Cruiseren rimelig ordinær ut, men det viste seg at denne bilen var noe ganske annet. En smakfullt modifisert bil som i utgangspunktet er veldig sjelden her i Norden

Endelig nytt strandhugg for festsugne pirater.
Etter fjorårets strandtur så var det egentlig slutt og mange sørget over at et av Nordens største og mest sosiale 4x4 treff var en saga blott. Utover høsten fikk imidlertid Primus motor, Finn Nørlem, gnisten tilbake, samt mange nye og ivrige hjelpere, og 15. November så lå innbydelsen på nettet, Vi her på Pirate var selvsagt ikke sene om å si ja til å være samarbeidspartnere, og sist helg, 6-8 mars var igjen hundrevis av offroadere samlet i Løkken
"Car of the month Januar 2009"
"Arctic's" Arctic Truck
Tekst & Foto: Jan T Solli
Jofrid Hegdal, eller Arctic blant venner, er en ekte Toyota entusiast fra Sokndal Kommune sør i Rogaland. Faktisk så entusiastisk att hun har fått tatovert Toyota logo på ryggen….  Og bilen vi her skal ta en titt på er ikke Jofrids første Hi Lux. I sin tidligere karriere som gårdbruker og avløser handlet hun inn en ’94 mod. 4 dørs Hi Lux. Den ble brukt, mildt sagt, og etter en fullgass test i en flom var den moden for ett bytte.
Året var 2006 og en 2000 mod. Hi Lux Arctic Truck ble handlet inn. Dette var drømmen som gikk i oppfyllelse.
Gærhølet 4X4 vintertreff, Ulsberg, 2009
Tekst: Tommy Olsen, Foto: Leif-Erik "Leffa" Øien
Gærhølet sitt vintertreff er forlengst blitt en årviss tradisjon, og like sikkert som at vi sier februar, så har trønderne alt klart i Ulsberg. Noen mil sør for Trondheim samlet det seg denne gangen rundt 50 biler til snøkjøring, og sosialt samvær på trøndersk vis.
Denne gangen var det klart for fjerde utgave av treffet siden klubben ble restartet.
Arctic Trucks & Harila offroad arrangement 2009
(Tekst: Kjell Diedrik "Silverfox Pettersen" )
Sist høst begynte praten om å få til igang ett treff med Arctic Trucks & Harila i spissen. Det er flere ildsjeler som vi kan takke for at dette gikk fra idè og planlegging til ett fullkomment treff for både Harila, Arctic Trucks eiere og andre med interesse for kjøretøyer litt uten om det vanlige.

Treffet ble lagt til Målselv fjellandsby i Troms som er ett nytt skianlegg med tilhørighet i konseptet med blånisseland fra den kjente NRK serien.

Tur til Island langhelgen 11/2 - 16/2 2009.02.22
(Tekst og foto Øystein Blom)
Etter min siste Islandstur i september, der vi knyttet kontakt med Reynir i Fjallasport og fikk invitasjon til snøkjøring i fjellheimen, ble det under den værste krisetiden bestilt en tur til Island. Denne gangen ble det fly, siden vi bare skulle være en langhelg.Skal vel ikke stikke under en stol at det var store forventninger til å være med på skikkelig snøkjøring, da jeg kun hadde gjort dette selv 3 ganger før her hjemme, mens Islendingene har jo full kontroll på dette

“Car of the month Desember 2008”
”Ulven” tøff Jeep Cherokee

Et bilmerke manglet blant de månedlige utkårede, selvsagt Jeep, og vi kunne jo ikke rulle gjennom et helt år uten å få med merket som kanskje har betydd mest for 4x4 interessen for mange. Og ikke minst vært selve symbolet på offroading. Etter en titt i egne rekker falt valget på ”Ulven” en Jeep Cherokee eiet av Morten ”Sivrt” Sivertsen. Bilen er på ingen måte et smykke, men den blir brukt hardt og mye, og slikt setter jo sine spor, men til sommeren sukker Morten.... da….
Vi lar morten selv fortelle om bilen…

“Car of the month November 2008”
Englands beste trialbil “Rizla 1”

Vi måtte selvsagt presentere en trial bil i serien “månedens bil” Det er mange supre trialbiler i skandinavia, men det måtte bli ”Rizla 1”,bilen er et virkelig flott bygg, med meget gode prestasjoner og bilen har uten tvil et særpreg som etter hvert begynner å bli sjeldent her hjemme.
Bilen eies av Jeff Carter og kjøres av Bob Bruce og Jeff sammen.

På RC Crawling….
RC crawling vinner stadig nye tilhengere verden over så også i Norge. Jeg kan huske at jeg tittet på små filmsnutter på nettet da dette startet opp i USA for noen år siden, etter hvert dukket det opp bilder og filmer av spesialbygde biler, og ting tok etter hvert helt av, Alle biler måtte bygges sammen etter eget hode. I dag finnes det flere gode byggesett og ferdige biler å kjøpe. Her i landet er det ikke den mest extreme rockcrawler klassen som har tatt av, men derimot skalabiler, og etter å ha tatt disse små kunstverkene nærmere i øyesyn og deltatt på en cuprunde så kan jeg bare si en ting… dette bør dere prøve….
"Car of the month Oktober 2008"
TOYLET – The story
Bilen Toylet er sikkert Norges mest kjente Toyota Hilux, og med rette, bilen har en fantastisk historei, bygget av en av de mest kjente og beste bilbyggere i offroad norge.
"Car of the month, September 2008"
Nissan på stereoider
Selvsagt måtte vi ha en Nissan også som månedens bil her på Pirate4x4, bilen så jeg første gang på vintertreff i Trøndelag og den var virkelig et smykke, og utpekte seg blant mange andre flotte biler. I høst ble bilen solgt til en av våre rødstjernemedlemmer, Oddbjørn ”Team CJ-3” Skaar.
G4 challenge, utfordring over alle grenser
G4 challenge er kanskje ikke blitt fullt så kjent som sin forgjenger, for de fleste har vel hørt om Camel trophy. Etter at Land Rover trakk seg som hovedsponsor i 1999, for deretter å satse på sitt eget opplegg så forsvant Camel Trophy, og Land Rover lanserte sitt eget eventyr nemlig G4 Challenge, og for et eventyr det er blitt.
Nordic Trial 08
Nordic Trial er en av Nordens store trialhappeninger, og arrangeres hvert år, de nordiske land rullerer med å være arrangør, denne gangen var det tilbake til trialens krybbe, nemlig Finland. Arrangørklubb var Mad Moose racing, Finlands største og mest erfarne arrangørklubb.
"Car of the month, August 2008"
Matzen's Ekstreme 4 Runner

Madzens ekstreme 4 Runner bygg har vært et av forumets mest populære prosjekttråder
Den siste ombyggingen var også av de radikale slaget, og bilen fremstår i dag som et smykke.
Vi lar danske Bjarne Matzen selv fortelle.
Eurotrial 08
Suksess på hjemmebane

Eurotrial er enkelt forklart biltrial EM, og vært arrangert vært år siden 1996, og ble arrangert i Norge sist i 2002 også den gangen var det Brokelandsheia og Gjerstad som var vertsted. Store forhåpninger til både arrangementet og til de norske deltagerne ble absolutt innfridd, og folk fikk oppleve Biltrial på et svært høyt nivå. Samt fester og sosialt samvær på tvers av alle landegrenser.
"Car of the month, July 2008"
Pajero med stil
Juli bilen måtte bli en Pajero, og valget var enkelt, det måtte bli Nittebergs flott generasjon 1 bygg, vi lar Nitteberg selv fortelle.
"Car of the month, Juni 2008"
Challenge Toyota
Denna månaden presenterar vi Jonas "Bork.Jonas" Holmqvists helt nybyggda Challenge-Toyota. Faktiskt så färsk att det sista gjordes färdigt precis innan Kättilstorp-träffen.
Bilen är byggd för att tävla i diverse Challenge med, främst i Sverige och i Polen. Men drömmar om att åka till Marocko finns också...En vacker dag så....
Nordiske offroadprofiler
Jare Salonen - The flying finn
Finske Jare Salonen, har virkelig fått offroad og motorsport inn med morsmelka. Det er kanskje derfor han har oppnådd alt han har. Og kanskje derfor han er det nærmeste vi kommer en Offroadens superstar.
Norgescup i Modalen 2008
For aller første gang skulle Norgescup sirkuset besøke Hordaland, Planleggingen hadde foregått i lang tid og forventingene var store til nettopp denne runden. At runden også telte som kvalifiseringen til gjorde sitt til at det var riktig mange som fant turen til idylliske Modalen.
De som tok turen, fikk oppleve et løp som vil gå over i historien som er av da aller beste norgescupløp noensinne.
Sesongåpning av biltrial i Norge
Tradisjonen tro var det sesongåpning i biltrial på Brokelandsheia i Gjerstad og det var NMK Arendal som bød inn til fest.
"Car of the Month, May 2008"
Sheriff Van
Denne gangen matte det bli noe rått, svært og brutal, etter å ha sett Trond “Chevy-Sheriff” Lørenskogens’s van på Vormsund under Formula Offroaden i April, var saken klar, den bare MÅTTE bli månedens bil.
Kul dekor hjelper jo også….
Fantastiske Vormsund
Formula offroad er noe alle rett og slett bør oppleve, og Vormsund ved Årnes er et av de absolutt beste stedene å oppleve det. Denne gangen var det sesongåpning i både Nordisk cup og Norgescupen, og i tillegg til nordmenn, svensker, finner og en enslig danske var det tre Islendinger som virkelig skulle sette sitt preg på helgen.
"Car of the month, April 2008"
Klattis flotte Suzuki
Månedens bil måtte bare bli en Suzuki, og det finnes en mengde flotte Zukier rundt om i Skandinavia.
Formula Offroad sesongen drar i gang
Endelig er det klart for formula offroad igjen, etter en lang vinterdvale åpner årets ball med dobbeltløp på Kulmoen sandtak ved Vormsund.
For dere som ikke har kikket på dette tidligere så vil dere sannsynligvis ikke tro deres egen øyne.
Dette er virkelig så spektakulært motorsport blir.
"Car of the month, Mars 2008"
The Eagle, nordens beste formulabil

Her på pirate skjuler han seg bak nicket "Fastfoot" han er en kjent og fryktet konkurrent i formulabakkene.
Ole Graversen ratter en av de råeste bilene i Norden "The Eagle" månedens bil har en lang historie til formulabil å være, og bilen har helt fra starten ledet an i den rivende utviklingen sporten har opplevd.
Piratenes strandhugg 08
Endelig var det klart for nok en beachtur på Løkken i Danmark, general for treffet Finn Nørlem kunne ønske over 500 offroadere velkomne til det som er Nordens største 4x4 treff.
Undertegnede hadde som vanlig ansvar for den norske gjengen som også i år telte rundt 150 personer.
Turen skulle virkelig vise seg å være en høydare, på dansk vis var det sosiale det viktigste, men flere fikk føle at selv om strenden ser flate ut kan de virkelig være lumske.
Dette er siste turen jeg organisere hadde Finn sagt før årets treff, i ettertid er han heldigvis ikke like sikker.
Gærhølets vintertreff 2008
Etter noe års dvale ble den kjente trønderske klubben”Gærhølet” vekket til live igjen, og med det dukket også det nesten legendariske vintertreffet opp igjen.
Denne gangen var det som vanlig flotte snøforhold, og et stort og variert terreng.

Car of the month, Februar 2008 - HPH’s fantastiske HiLux
Månedens bil for februar 2008 måtte bare bli HPH’s utrolig flotte Toyota Hilux, bak nicket HPH skjuler Hans Petter Hansen fra Hønefoss seg, en skikkelig offroadveteran. Bilen har vært i Hans Petters eie i 20 år og har en fantastisk historie. Den er også en av Norges mest ombygde og godkjente Luxer.

Car of the month, Januar 2008 - Martins Monster Toyota
Endelig kan vi presentere månedens bil har på Pirate Skandinavia, og den aller første ble Monster Toyotaen til "MartinJ"

Vi kommer hver måned til å plukke en bil blant våre Rødstjerne-brukere, og presentere den her.

Besøk hos Suzuki-Guru Jürgen Wagner
Jeg har de siste år besøkt Jürgen og Bettina Wagner flere ganger, og hver eneste gang er det nye biler, deler og nyttig info om Suzuki å få med seg.
I garasjen, på loftet, og i andre garasjer rundt om i distriktet er rene skattekammeret for Suzuki entusiaster,  Det er ingen tvil om at det er LJ som er yndlingen, men også SJer og Samuraier finner veien til en av Jürgens mange garasjer.

Pirate4x4 Skandinavia på Påskehare treff i Harstad
NMK Harstad avdeling offroad, eller Harstad Offroaders som de kaller seg, har tilholdsted på Harstad motorsport senter, 8 km nord for Harstad sentrum.

Sesongstart i Biltrial
14. og 15 April tyvstartet sørlendingene på årets biltrialsesong, det var først Klubbmesterskap i NMK Arendal, så første runde av Sørlandscupen, og folk kom fra fjern og nær for å delta.
Flott vårvær, nye regler og tøffe baner satte en flott ramme rundt helgen.
Rørbøyingens ABC
Denne artikkelen vill lære deg hvordan du bøyer rør på en skikkelig og enkel måte, ved hjelp av litt verktøy og enkel matte.
Artikkelen er på engelsk, men blir oversatt en av dagene.

Beachtour 2007
Endelig var det igjen klart for et skikkelig strandhugg i Danmark, og mange forventingsfulle deltagere fra Norge satte kursen mot Danmark for en nordisk forbrødring av det helt sjeldne.

Channel Hopping Winch Challenge

9-10 desember 2006 var jeg med Team Bertelsen fra Danmark til Channel Hopping Winch Challenge i Frankrike. Jeg er en ivrig utøver i biltrial og hadde ingen formening om hva Challenge var. Det skulle vise seg å bli en meget spennende tur som har gjort at dette har jeg lyst til å prøve og kjøre selv også.


Contact Us
ReserveDeler-Online.co.NO

www.Rexbo.no

www.AutoDoc.co.no