Quantcast

 

Fantastiske Vormsund
Formula offroad er noe alle rett og slett bør oppleve, og Vormsund ved Årnes er et av de absolutt beste stedene å oppleve det. Denne gangen var det sesongåpning i både Nordisk cup og Norgescupen, og i tillegg til nordmenn, svensker, finner og en enslig danske var det tre Islendinger som virkelig skulle sette sitt preg på helgen.

Tøffe tak
 Formula offroad har vært arrangert på Vormsund siden sporten kom til Norge for en del år siden, og bakkene gir fortsatt mange og tøffe utfordringer, noe deltagerne skulle få merke under sesongåpningen siste helgen i April.

En lang helg med Formula skulle det bli, og sporten fikk nok mange nye fans denne helgen, for det ble ikke spart på noe som helst, og i depoet fikk mekanikerne virkelig litt å holde på med.Debutant mot legende
Fjorårets Modified dronning, svenske Sofia Schollin-Borg har i år tatt steget opp i Unlimited klassen, og hun viste seg fram med en gang, og vant utrolig nok lørdagens løp foran selveste ”Gunni” Gunnarsson fra Island. De to var helt jevne med Gunni et lite hakk foran hele dagen, i siste bane var det slutt for Gunni selv om mekanikerne hadde skiftet både automat og fordelingskasse, manglet fremhjulstrekken og selv med et heroisk forøk så smatt Sofia forbi...

Søndagen var det endelig Gunni som kunne stå på toppen av pallen etter full pott, det vil si 350 poeng i ALLE baner, nesten utrolig, og veldig sjeldent vi ser, så man kan på alle måter si at det er fortjent at Gunni leder den nordiske cupen.

Arne på pallen

Nordmennen i Unlimited fikk en hard start, og bestemann på Lørdagen ble Ole Geir Gjørvad i Panzerwagen, men helt nede på en 7. Plass. Mye bedre skulle det gå på Søndagen, evig unge Arne Johannessen tok en sterk andreplass med flerfoldig nordisk mester Ole Graversen hakk i hel.
Arne har vært mest vant til å vinne ”best in show” premier de seneste årene, men andreplassen var nok enda noen hakk gjevere.

Den norske nykommeren og tidligere Europamesteren i Prototype i biltrial, ratter i år den velkjente svenske bilen Pegasus, bilen er bygd noe om, blant annet med en Big Block og Dana 60 aksler. Geir bet godt fra seg i sitt debutløp, og havnet helt oppe på en femteplass på Søndagen.
Dette ga virkelig mersmak sa den blide sørlendingen etterpå… når får vi prøve å få noen sponsorer så vi får kommet oss til Danmark også….

Reloaded, eller ikke
Nordmannen Christian Austad var en av profilene i Modified klassen i 2007, han fikk sågar tilnavnet ”Kongen av Vormsund”, men denne helga skulle det virkelig ikke gå Christian’s vei. Allerede på hastighetsbanene på Lørdagen gikk det galt.. Mellomakselen bak løsnet og rensket med seg det meste bak på bilen. Resten av dagen ble tilbrakt i depoet, på Søndagen var ”Reloaded” igjen klar, men det satt ikke som det skulle og Christian ble uten cup poeng denne helgen .
Jeg har kun meg selv og takke sier Christian.. det er mitt ansvar det som gikk i stykker, det er rett og slett slikt som ikke skal skje..

Friske debutanter
Av debutantene har vi allerede nevnt Geir Slåttekjær i Unlimted, som helt sikkert kommer til å klatre opp på pallen veldig snart.

Jørgen Paulsen var en annen lovende debutant, en del tekniske problemer og et voldsomt rundvelt i siste bane på søndagen til tross så gjorde Jørgen det veldig bra i Modified, og var tett på pallen på Søndagen.

 Ande debutanter som gjorde seg bemerket var uten tvil Christian Solun som rattet Jørn Lians gamle superbygg. Bil og fører viste virkelig potensiale og lå i teten halvveis på Lørdagen før Christian fikk et krampe i høyrebeinet og klemte til med en sideveis tur Vormsund sjeldent har sett maken til… ferden stoppet ute på sletta med et forlengs rull… Best in show for lørdagen ble belønningen.

Topp på Vormsund
Alt i alt var det en flott helg på Vormsund, lørdagen ble noe langdryg og endte med at førerne selv avlyste siste bane, da var klokken allerede 19.30, og det hadde regnet i et par timer.
Søndagen var derimot av godt gammelt varemerke, og ting gled godt.

Jeg tror de aller fleste var godt fornøyd når de reiste hjem. Formula Offroad er virkelig en severdig motorsport, som fortjener et langt større punblikum enn det har.Nå som rekruteringen ser ut til å ta av og arrangørene stadig blir bedre og bedre er det kun de store publikumsmassene som mangler…
Pirate4x4 er uansett på plass neste gang, vi sees i Danmark..


Helgas Profil : Rolf ”Rottan” Keiser
Helgas overraskelse: Arne Johannesen
Helgas skuffelse: Christian Austad
Helgas råeste: Christian Solun
Helgas tøffeste: Gunni Gunnarsson
Helgas største optimist: Ronny Olausen
Helgas flotteste bil: Cartoon
Helgas Øyeblikk: Da Sofia knekker Gunni i siste bane