Quantcast

Gærhølet 4X4 vintertreff, Ulsberg, 2009
Tekst: Tommy Olsen, Foto: Leif-Erik "Leffa" Øien
Gærhølet sitt vintertreff er forlengst blitt en årviss tradisjon, og like sikkert som at vi sier februar, så har trønderne alt klart i Ulsberg. Noen mil sør for Trondheim samlet det seg denne gangen rundt 50 biler til snøkjøring, og sosialt samvær på trøndersk vis.
Denne gangen var det klart for fjerde utgave av treffet siden klubben ble restartet.

Treffet for alle
Mangfoldet i biler er stort på vintertreffet, mange biltrial førere passer på å få luftet doningen før sesongen starter, men hovedvekten er likevel rene hobbykjøretøy. Noen registrerte men de fleste rene skogsbiler. Snøkjøring må oppleves, og også denne gangen var det rikholdige mengder snø, men etter hvert når det ble oppkjørt klarte selv tilnærmet originale biler seg greit rundt i snøen. Isen på elva var tykkere enn tidligere, men det var noen lumske råker som ble avdekket etter hvert. Disse ble selvsagt viet ekstra oppmerksomhet av ”værstingene” som alltid liker litt ekstra utfordring.

Større kjørefelt og fler utfordringer
Kjørefeltet var i år utvidet, så flere nye traseer var åpnet. Og ettersom Lørdagen gikk mot slutten ble satsingen hos flere i overkant. Hjelpen var aldri langt unna, og på sedvanlig offroadvis var alle flinke til å hjelpe hverandre. Været var skiftende, men helgas lille solstreif vil bli husket, den passet godt til humøret til deltagerne, som stort sett var strålende om de befant seg på toppen av den bratteste bakken eller sto fast i den dypeste råka.

Endelig Toro!!
Toro er en velkjent figur for de fleste i trialmiljøet, her sørpå, mest kjent får å aldri kjøre, bare skru og grille pølser. Endelig ser det ut til at Toro har funnet resepten til suksess. For på vintertreffet var han den store profilen, og den blå promodbilen gikk som et skudd hele helga. Toro var selvsagt i kjempeform og han kan fortelle alle konkurrenter at i år blir han ikke lett å slå, noe vi tror på. Toro er uten tvil offroadens svar på Petter Nortug, så se opp. Like etter vintertreffet ble bilen plukket ned for ytterligere forbedringer. Vi får virkelig håpe at Tore får sving på sakene på en skikkelig måte, da er vi er sikre på at han blir å finne i toppen av listene når trial sesongen starter i April.
At Toro er PR-kåt har aldri vært en hemmelighet, og han prydet flere aviser etter helgas treff.


Vel blåst...
Lørdagskvelden ble det fest som vanlig, og som vanlig når offroadfolk møtes over en ”knært” ble det utvekslet offroadhistorier langt ut i de små timer, kanskje den viktigste delen av offroadtreff for mange. Og på det sosiale er trønderne helt uslåelige.
Selv om det også er mulighet for kjøring på Søndagen og mange benytter seg av den, så er kan det være tøft for noen å komme seg ut av soveposen tidsnok.
Vi vil tilslutt takke Gærhølet for et fantastisk treff, og klubben føler for å trekke frem både kommune og Grunneier for at de er med på å gjøre dette treffet mulig.
Vi sees neste år.

Flere bilder finner du her:
http://pirate4x4.no/forum/showthread.php?t=21653
http://pirate4x4.no/forum/showthread.php?t=22762