Quantcast

Gærhølets vintertreff 2008

Etter noe års dvale ble den kjente trønderske klubben”Gærhølet” vekket til live igjen, og med det dukket også det nesten legendariske vintertreffet opp igjen.
Denne gangen var det som vanlig flotte snøforhold, og et stort og variert terreng.

Primus motor Jan Eggen hadde bedt meg ta en tur og samtidig holde kurs, noe jeg selvsagt takket ja til.

Snø og Patrol

Trøndelag har et stort og aktivt offroadmiljø, i tillegg trekker treffet deltagere fra Hedmark.
Bilparken er variert og spennende, men det er liten tvil om at den mest populære bilen er Nissan Patrol og da helst i den eldre utgaven med 3,3TD motor.

Selv om Patrol var i overtall var det mange forskjellige merker representert, og alt fra helt originale biler, via rene skogsbiler til trialbiler var representert, og ut fra alle smilene å dømme var alle svært fornøyd med å få boltre seg på det flotte kjørefeltet på Åshuset.

Luftig og kaldt

Det er alltid hyggelig å besøke nye steder og selv om vi denne gangen ankom uten bil var det raskt mange som var frempå å tilbød skyss. Og vi fikk en lang kjøretur i Atle Hoels luftige trial Jeep, til og med en runde bak rattet ble det.

Feltet er langt og smalt og går langs en elv, siden isen frøs så har vannstanden sunket ca 1 meter så det kan være ganske lumskt å kjøre der, men folk prøver seg for det…
Flere måtte ha hjelp for å komme seg opp, men det var ikke en sur mine å spore noe sted.

Kakkenshow
Velkjente ”Kakken” var selvsagt på plass med Hummeren og satte seg fast flere steder etter vel optimistisk satsing… alt som vanlig påpekte treffgeneral Jan Eggen.

Atle Hoel som til vanlig har Kakken som codriver i sin Promodbil passet selvsagt på å kjøre i ring rundt Hummeren når sjansen bød seg, selvsagt mens det haglet med snøballer fra team Kakken
Selsvagt klarte også jeg å sette meg fast med bilen til Atle...
Selvsagt men ukvemsordene haglet fra den trønderske trialelite med Toro i spissen…
Dette skal selvsagt bli husket neste gang undertegnede står med mikrofonen i hånda.

Kurs og fest
På lørdagskvelden ble det kurs for de som var interessert, og det var rundt 50 stk.
Og alle fikk forhåpentligvis en innføring i biltrialens hemmeligheter.
mange spørsmål tydet på at de fleste fant dette nyttig.
Senere på kvelden ble det tid til både en øl samt en del andre ting trønderer har for vane å ha i glasset.
Det ble god tid for både sanne og usanne historier, som seg hør og bør på offroadtreff.

Takk for i år
Det er mye som imponere på mitt første treff i Trøndelag, kjøreområdet var intet mindre enn imponerende. Alle bilene likeså, Stemningen er vel kanskje det aller mest imponerende, alle koser seg og prøver det de har lyst til, for noen så blir satsingen vel i overkant men redningen er aldri langt unna, det sosiale ble også godt ivaretatt. En ting er sikkert, det blir ikke siste gang Pirate4x4 er på treff nord for sinsenkrysset….