Quantcast

Trial på Skikkelig vis, Finale, SM, Borås

Foto: Alexander Nilsson, Tekst: Tommy Olsen
3. Oktober hadde svenskene sin cupavslutting i biltrial, og Borås var stedet, at Borås skal arrangere Eurotrial 2010 lokket mange nordmenn over grensen, og tett på 30 deltagere totalt, 11 av dem nordmenn,  gjorde opp om heder og ære. Banene var av det tøffe slaget og hele 7 baner som skulle kjøre 2 ganger hadde arrangøren, Borås Jeepklubb, rigget til, at det regnet hele løpsdagen gjorde ikke ting enkelt verken for funksjonærer eller deltagere, men det ble uansett en minnerik opplevelse for de fleste.

Fantastisk kjøreterreng
Borås har en spesiell plass i alle biltrialhjerter, mest grunnet det unike terrenget, her kjøres trial på en annerledes måte, store steiner må forseres med teknikk og ikke fart, seksjonene har gjerne 2-3 skikkelige hindere, og man må være pinlig nøyaktig for å klare å ta seg forbi. Dette sammen med skikkelige og ikke minst blide funksjonærer gjør dette til en innertier for de aller fleste. At dagen ble avsluttet med en skikkelig fest og premieutdeling hjelper også selvsagt på. Vi er helt sikker på at neste års Eurotrial er i de beste hender, og det er bare å begynne å glede seg.

Lite spenning i Original
Original var den eneste klassen uten norske deltagere, men tre svensker var møtt opp, Rolf Johansson ledet knapt foran Roger Appelqvist etter første runde, men i andre runden var Rolf suveren og hentet også hjem sammenlagt gullet foran nettopp Roger. Dagens tredjemann, eller dame, ble Anette Edlund, Anette ble også nummer tre sammenlagt, disse tre er de eneste som har kjørt alle rundene i Original i år.


Roger Appelqvist, hang rimelig godt med etter første runden, men måtte ta til takke med en andreplass tilslutt

Norsk seier
Norske Martin Johannessen kom rett fra sin aller første NC runde seier etter å ha vunnet den norske finalen, denne gangen var han best i begge rundene og vant i suveren stil, Martin kjørte for første gang uten codriver, men diskutertet høylydt med seg selv i flere av seksjonene, og resultatet ble jo strålende. Andreplassen ble en kamp mellom norske Kristine Paulsen og sveriges ”Mr. Standard” Christer Willsby, Christer ble tilslutt litt for sterk og henviste Kristine til en tredjeplass, Andreplassen betydde at Christer også vant totalcupen men knappest mulig margin foran Gunnar Whalen. Det vikstigste var egentlig å kvalifisere meg for Eurotrial på hjemmebane gliste Christer etter løpet, noe han klarte.


Martin Johansen har funnet vinnerformelen og vant sin andre seier på en uke.


Kristine Paulsen sikret seg en flott pallplass, og var strålende fornøyd.


Christer Wilsby klarte nok en gang å vinne svenskecupen sammenlagt.

Norsk storeslem
Norge stilte med det som kan kalles toppet lag i Modified, det syntes også godt på premieutdelingen der Norge tapetserte pallen og kapret alle plassene. Jørgen Paulsen har virkelig funnet storformen på slutten av sesongen og gjorde som Martin i Standard og vant finalerundene både i Sverige og Norge. Norgescupvinner av året, Oddbjørn Thingsbæk tok andreplassen, og Thomas Lundeblad tredjeplassen. Mikael Svensson hadde favorittstempelet før konkurransen startet, men den alltid blide Mikke mistet hele hjulet i en seksjon tidlig i konkurransen det viste seg umulig å reparere skaden, og bilen ble stående i depoet på tre hjul resten av dagen. Christer Johansson har kjøpt den gamle Atos bilen, men trenger nok noen konkurranser bak rattet før han får utnyttet redskapen til det fulle, men en meget god andre runde gjorde at svensken havnet på 4.plass.


Eva Paulsen fikk endelig prøvd seg med "nybilen", konkurransen ble brukt som trening


Oddbjørn Thingsbækk har vunnet mye i år, i Sverige ble det andreplass.


Jørgen Paulsen er tilbake på vinnersporet og sikret seg seieren ved å være best i begge rundene

Best i svensk bil
Ketil Johnsen fra Norge har i mange år kjørt i Modified, men mitt i sesongen så ble det klassebytte da Tommy Sävevik bestemte seg for å selge sin PRO spider, og Ketil brukte ikke lang tid på å kjøre seg inn, selv med tekniske problemer var Ketil i det uslålige hjørnet og vant en suveren seier i Promodified, andreplassen gikk til ”Du kan lakke bilen i hvilke faens farge som helst bare ikke RØD” Manken, han har i år gitt nytt liv til gamle Trasktrollet som selvsagt tilslutt ble rød. Den norske Junioren Tom Erik Torgersen sikret seg tredjeplassen uten for mye konkurranse. Sammenlagt vant Tommy Sävevik, han fikk låne sin gamle bil og kjørte en seksjon, det var alt han trengte for å sikre seieren.


Tommy Sävevik fikk låne gamle bilen i en seksjon, det var nok til å vinne sammenlagt


Mikael Svensson var favoritt i Promod, men endte dagen på 3 hjul.


Bjørn Anderberg kjører stadig bedre, og var faktisk aller best på andre runden, endte tilslutt på en andreplass.

Svenskene viste hvem som er best
Det var knyttet stor spenning til Prototype der hele 7 biler stilte til start, fra Norge hadde Tommy Olsen og Martin Michaelsen, begge slet med å finne seg helt til rette, og endte på henholdsvis fjerde og sjetteplass. Svenskene ble rett og slett for sterke på hjemmebane, og for aller første gang kunne David Cederqvist klatre øverst på pallen i en svensk cuprunde, han var suverent best i første runden og kontrollerte bare inn på andrerunden. Nærmest kom Gustav Dahl, som var aller best på andre runden. Den ellers så seiersvante Lars Dahl sikret seg tredjeplassen, tross 3 brutte seksjonen på andre runden. Lars vant for øvrig svenskecupen totalt for 12 gang på 13 år.


Anders Wiberg kjører stadig bedre, selv om det glapp litt i siste runden, 6 plass ble det


Gustav var skikkelig på høgget, og tok andreplassen


David Cederqvist vant sin første SM runde, grunnlaget ble lagt med en utrolig førsterunde


Martin Michaelsen fant ikke rytmen og slet mer og mer utover konkurransen


Også for Tommy Olsen startet dagen trått, men fjerdeplassen tilslutt var han fornøyd med


Lars Dahl sikret seg sin 12 sammenlagt seier på 12 år, tredjeplass ble det i finalen


Ingemar Johansson ble sist i Proto, nå blir det nye dekk og bremser i vinter

Ser frem mot Eurotrial
Svenskene har i flere år slitt med lavt antall deltagere i sin nasjonale cup, meget dyktige arrangører fantastiske kjøreområder og ikke minst en mengde seksjoner er det som møter en, vi regner med at Eurotrial på hjemmebane vil gi den oppsving i deltagelsen, en ting er helt sikkert, vi reiser tilbake til Borås ved første trial anledning, og Eurotrial neste år har alle forutsetninger for å bli en skikkelig klassiker, vi gleder oss allerede og gratulerer alle involverte med en fantastisk gjennomført konkurranse. 

Flere bilder finner dere her:
http://testahtml.webs.com/TrialSMfinal2009.htm
http://www.jeepsweden.net/index.php?showtopic=13501

Resultater finner du her:
http://www.biltrial4x4.se/tav/09/res/sctff5.asp