Quantcast

Nordic Trial 08
Nordic Trial er en av Nordens store trialhappeninger, og arrangeres hvert år, de nordiske land rullerer med å være arrangør, denne gangen var det tilbake til trialens krybbe, nemlig Finland. Arrangørklubb var Mad Moose racing, Finlands største og mest erfarne arrangørklubb.
Stedet var på vestkysten like ved Poru, Både nordmenn, finner og svensker var representert i stort monn, finnene selvsagt i flertall på hjemmebane.

Finsk kulturliv
Mange kom med ferge til Turku ”The ashole of Finland” deretter bar det oppover ca 15 min til Poru, vi ankom Poru på Torsdagen og rakk å kjenne litt på kulturen der. Som vanlig når man er i Finland så er det viktig å ta å føle litt på kulturen, og i Finland så er det Vodka og sauna som er tingen, alt selvsagt til en brøkdel av prisen vi finner i Norge. Ellers kan man si at Poru hadde mye annet å tilby også, vi fant en festival med både god mat og god drikke. Reisefølge vårt ble stadig større da flere fant veien til Poru utover fredagen, og stemningen var svært god da vi etter hvert fant veien opp til kjøreområdet.

Vått både her og der
kjøreområdet lå i forbindelse med et stort steinbrudd, og inneholdt det største depotområdet vi noen gang hadde sett. Vi fant etter hvert vår plass, rullet ut markisa, Finn fyrte grillen og vi åpnet vår ente Lapin Kulta. Selvsagt måtte vi ta turen over for å plage de svenske protoførerne, men det var tydelig at svenskene var i konkurranse modus for ikke engang de alltid festglade Dansbandguru Gustav, AndersW eller Mats var spesielt livlige… Etter hvert hadde vi oss en tur opp i kjøreområdet for å titte på baner, og ting så egentlig greit ut, men drawbacket var at det hadde regnet i Poru de siste 4 ukene og alt var vått og gjørmete. Vått ble det også i bussene utover kvelden…

Trial på finsk vis
Løpsdagen kom med bra vær, heldigvis. For det skulle vise seg utover dagen at det var bløtt nok.
For noen skulle dagen bli kort, banene viste seg å være vanskeligere enn først antatt, samt at finnene hadde en merkelig form for kjøreregler. Så i begynnelsen gjaldt det egentlig å skjønne hvordan reglene fungerte. Originalklassen ble ikke kjørt grunnen var enkel, i Finland kjøres ikke klassen i det hele tatt, og kun en svenske hadde meldt seg på, han gikk frivillig med på å kjøre i Standard.
Fun klassen er også noe som er stort i Finland, alle kan delta der og man kjører fritt spor, der deltar det mye spesielle biler og mye gateregistrerte biler. Virkelig et artig innslag.

Norge best…. Som vanlig
Norge ble den beste nasjonen med 2 mestere og totalt 5 pallplasser, vertsnasjonen Finland fikk en mester og 4 pallplasser, Svenskene fikk en mester og 3 pallplasser. Alt i alt var konkurransen en høydare, nær 1000 tilskuere omkranset banene og laget en helt spesiell atmosfære, flinke dommere og flere kiosker på området var også et stort pluss. På minussiden kommer en rekke helt ufortåelige regeltolkninger, og ting som ble sagt på løypegjennomgangen som ikke stemte. Men med finsk Sisu og godt humør rodde arrangørene det hele i land på en elegant og bra måte.

…også på festen
Konkurransen ble avsluttet med premieutdeling og fest med helstekt gris og masse godt finsk øl på menyen. Festen fortsatte ut i de små timer for de som hadde vært smarte nok til å bestille sen ferge dagen etter. Ble det vel egentlig hele natten før freden senket seg.

Resultater:
http://pirate4x4.no/forum/showthread.php?p=117476#post117476

Bilder:
http://pirate4x4.no/galleri/main.php?g2_itemId=1525