Quantcast

På Nissetreff med Arendal Offroad Klubb
Arendal Offroad Klubb har i mange år vært en av de mest aktive klubbene i Norge og Nissetreff har mange års tradisjon, denne gangen var vi tilbake der det hele startet på Haugereid kjørefelt i Arendal, om det var fremmøte rekord vites ikke, men at det ikke kan være langt i fra er sikkert, At treffet først og fremst er sosial happening var det i hvert fall ingen tvil om, her var hele familier representert, og mens noen grillet pølser satt andre fast i diverse gjørmehull rundt om på området


Det var bare blide ansikter å se

Fantastiske forhold
Arendal Offroad Klubb har i høst forøkt å fokusere mer på 4x4 interessen og ikke bare konkurransekjøring, og utfra Nissetreffet kan man fastslå at de har lykkes bra, for det er sjeldent å se så mange nye ansikter på kjøring som denne dagen, mye snø i ukene før ga gode om enn glatte forhold, men folk hjalp hverandre i god 4x4 ånd og de som ville det kom seg helt opp og rundt på kjørefeltet etter hvert.
Etter mange dagers dårlig vær var det ekstra flott at sola endelig tittet frem og ga rene påskestemningen i perioder. Bål ble selvsagt fyrt opp og mange benyttet anledningen til et avbrekk fra tung julemat.


Vegard "Vegsir" viser frem sin "nye" bil, ny snorkel Vegard.... Ny snorkel;-)


Med max turbotrykk og max på dieselpumpa fikk "Bestemor" snurr på 35"

Langveisfarende gjester
De som hadde reist lengst var velkjente Kjell ”Kjellis” Rimstad og Øyvind Rosenlund som kom hele veien fra Halden, de hadde med seg campingvogn og overnattet i den like ved kjørefeltet, Kjellis får stort sett med seg noen treff og noen kjøringer i året, i det siste så har nok fokuset vært mest på å få ferdig formulabilen som tar form hjemme i Halden.
Om det var mange  nye ansikter i kjørefeltet denne gangen, var det også mange kjente ansikter, hyggelig å se at mange av ”veteranene” også tok turen med eller uten bil.


Kjellis benyttet anledningen til å lufte trialbilen, her ble det bom stopp og vinsjebil måtte rekvireres, Kjellis er nå på jakt etter egen vinsj

Værstingen
Det var ikke bare biler å se opp på kjørefeltet, mange kjørte ATVer av forskjellig slag.
Charles Gjerland hadde nok med seg det råeste i så måte, en CanAm 800ccm med belter skulle det litt til å stoppe, men i dyp gjørme så stopper det meste og Charles måtte også tilslutt ha vinsjehelp da han som mange andre satte bom fast i et av de dypeste hullene, men på snø var det få som kunne følge værstingen.


Ytterpunktene i kjørefeltet, en Caravelle Syncro imponerte de fleste bare ved å ta seg opp på kjørefeltet i nær 50 cm snø, ATVen til Charles Gjerland var det neste umulig å stoppe

Noen syntes at varmen fra bålet var aller best


Mens noen "bare" grillet pølser, tilberedte noen rene herremåltider oppi skauen...

Mer bruk av feltet
Selv om det er noen år siden det blr kjørt offisiell kjøring på Haugereid, så har det blitt kjørt her nesten ukentlig, det er denne gjengen som nå slår et slag for dette flotte kjørefeltet, og personlig så må jeg si at Haugereid er et kjempefelt, det var her det startet for mange av de som har vært med i klubben en stund, dette var i mange år det eneste stedet vi hadde å kjøre på, og mange treff ble arrangert her oppe, og vi håper virkelig at dette stedet blir mer brukt i fremtiden, problemene med parkering burde være mulig å løse med enkle grep. At interessen er tilstede er det ingen tvil om, mange var møtt opp bare for å titte på denne gangen også.


Sondre fikk hjelp til å få et hjul tilbake på felgen


Jeep Wrangler Rubicon er en svært sjelden bil i avgiftslandet Norge, denne er derfor en av svært få...


Erik Horve prøvde gang på gang i gjørma uten hell, men at han virkelig forøkte var ingen i tvil om

Ut å kjøre i snøen!!

Nissetreff/Juletreff er blitt en tradisjon i mange klubber rundt om i landet, og i år har jo de fleste fått snø også, så om du ikke allerede har vært ute å fått luftet redskapen litt denne jula så er det fortsatt muligheter flere steder, ta en tur rundt på klubbforumene våre å sjekk. Kjøre i snø er gøy uansett hva slags bil eller kjøretøy dere har.

Mer bilder finner dere her:
http://pirate4x4.no/galleri/main.php?g2_itemId=6772

 

 


blogspot visit counter