Quantcast

Pirate4x4 Jamboree 09

Årets Jamboree var spunnet over samme lest som vi brukte for 2 år siden, masse frikjøring, mange mer eller mindre høytidlige konkurranser og store mengder sosialt samvær. Som sist så var det første helga i Juli det skulle skje, og oppstarten var allerede på torsdagen. Mange fant turen selv om vi denne gangen også savnet mange.


Mange benyttet muligheten til frikjøring i løpet av helga

Tidlig start
Torsdagen var satt av til frikjøring på Brokelandsheia, her fikk de fremmøtte boltre seg helt frem til kl 20.00 eneste formaning var å være forsiktig med røyk og ha øynene åpne for skogsbranntilløp, det hadde nemlig ikke regnet på Sørlandet på et par uker, og ekstremt varmt vær ga stor skogbrannfare overalt. Midt på natta var det start på GPS-Challenge, et 2 timers løp som gikk av stabelen i et skogsområde ca 15 km fra campen, masse fine skogsbilveier, gjorde dette til et av de store høydepunktene under årets Jamboree. Det er synd at ikke flere får øynene opp for denne morsomme konkurranseformen, men de fire bilene som var med hadde det kjempegøy, og noen fikk til og med sitt første møte med denne typen orienteringsteknikk.

Vinnerne ble Maylinn Swinburne og Sjefspirat, Tommy Olsen, Den nyinnkjøpte Suzuki 410 fikk virkelig kjørt seg. Andreplassen gikk til Eirik med venner, et team fra Tvedestrand som var kommet ens ærend for å kjøre denne konkurransen. Tredjeplassen gikk til det teamet som hadde det morsomst, nemlig Trønderbataljonen som hadde lånt Paul Bjørnerud’s svære Range Rover. Storfavoritt Jørgen Paulsen hadde vunnet om han hadde kommet tilbake på tiden, dommerne var imidlertid nådelåse når Subben kom 40 sekunder for sent.


Deler av trønderbataljonen i fri utfoldelse....

Morsom Trophy
Fredagen var det frikjøring i Sandtaket i Øvre Gjerstad, men selvsagt var det også konkurranse, og hele dagen var det Trophy rundt forbi i distriktet med mange artige poster og gjøremål. Kampen om seieren ble hard og ikke helt avgjort før selve finalen som var et pokerun på Brokelandsheia. Rune Rydningen / Oddbjørn Thingbæk ledet like foran brødrene Bjørnerud, sistnevnte gikk dessverre tom for bensin under finalen og måtte derfor ta til takke med andreplassen totalt. Kampen om tredjeplassen ble superjevn, hele tre lag innefor 2 poengs margin. Mikal og Jannikke tok tredjeplassen, bare halvannet poeng foran feltets eneste svensker, Per Østgren med følge. Senere på ettermiddagen var det tid for ”Mud Run” Selv om konkurransen egentlig var beregnet for biler med vinsj så ble begrepet vinsj kreativt oppfattet, for at flere skulle få forøke seg. Banen viste seg rett og slett å være for tøff, og de fleste slet med å komme seg mer enn en billengde fra start. Vant gjorde publikumsfavoritten Amund Børsand som loset kjempebilen ”Æljen” nesten helt til mål før han ga seg. Overraskelsen fant man på andreplassen, med en tilårskommen Toyota Hilux hadde Jofrid Hegdal de nødvendige centimeterne på sin side. Tredjeplassen gikk til en trialbil, Oddbjørn Thingsbæk satset friskt og slo flere mye mer motorsterke biler.
Piratefesten på Lyngrillen senere på kvelden ble også en opplevelse, flere var riktig krativt utkledd, beste kostyme gikk til Marek fra Tsjekkia.


Paul og Nils Bjørnerud, kjørte en meget bra Trophy, men gikk tom for bensin i finalen


Svenskene setter opp telt i blinde, en av mange artige poster på årets trophy


Oddbjørn Thingsbæk ga alt under "Mud Run", tredjeplass ble resultatet


Jofrid Hegdal tok en overraskende men gledelig andreplass under "Mud Run"

Pirate trial og familiefest
Lørdagen var i hovedsak satt av til trial, tre tøffe seksjoner var rigget opp og ble kjørt i tre omganger, dessverre var det en stor del av førerne som ikke rakk alle banene før de stengte, dette gjaldt blant annet i standardklassen der Skjalg Stenberg var suveren og vant med over 1500 prikker. Svenskene, Gunnar Wahlen og Fredrik Axe i Jeep fulgte på andre og tredjeplass.
Jofrid Hegdal var like suveren i Light Truck. Kongen av Modified i år heter Oddbjørn Thingsbæk også denne gangen vant han igjen, foran de mer meritterte førerne Ketil Johnsen og Jørgen Paulsen. Promodified var igjen den største klassen, og igjen skulle Tommy Sävevik bli slått av en Nordmann, denne gangen var det Tore Magic Hansen som var i storslag og knepent sikret seg seieren med kun 3 prikkers margin. Mikal Johnsen var best av de andre og kapret tredjeplassen,
selv om han var drøye 100 prikker bak de to i tet.
Prototype ble også etter hvert en spennende affære, Martin Michaelsen ledete hele veien, men Kjell M Rimstad kom hardt på slutten, og endte kun 5 prikker bak. Overraskelsen var uten tvil Ronny Olausen som hadde lånt Steyr Spider og kjørte glimrende, etter første runde lå han bare 1 prikk bak Martin, dessverre rakk han ikke alle seksjonene, men han så ut til å trives i en protobil.
Max flex ble konkurransen hvor man skulle sjekke hvem som hadde best artikulajson, det ble delt inn i to klasser, med og uten skilter, ikke overraskende vant Tommy Olsen med Steyr Spider competitionklassen, vinneren i streetklassen ble Ronny Olausen med Lilly.
Lørdagskvelden var satt av til familie underholdning, selveste Kaptein Sabeltann kom på besøk og ledet barna på en spennende skattejakt, og sannelig fant de ikke skattekista stappfull av godteri. Det var også klart for en uhøytidlig kamp mellom de voksne, 8 lag hver på 2 personer ble dannet, og man kjempet i grenene Gigaboksing og flaskekasse stabling, Her ble det delt seier til laget fra AOK og Utkanten offroaders.


Skjalg Stenberg var i storslag og vant standardklassen, her løpende til sekretæriatet


Tore "Magic" Hansen vant Promodklassen, og tok også med seg premien for "Best in show"


Toro kunne endelig ta meg seg bilen hel hjem, fjerdeplass ble det i trialen


Amund Børsand kom nesten til topps i flexrampa


Kapteins Sabeltann var et populært innslag for de minste


Gigaboxing var like populært for de store, Finske Hannu kom helt til semifinalen


Frank fossen var i en klasse for seg når det gjaldt flaskekasse stabling og klarte 19 kasser.

Kjapp avslutning
På Søndagen var det speed trial, og etter hvert dukket det opp både tilskuere og deltagere, og det skulle absolutt bli en severdig avslutning på årets Jamboree. I sportklassen fikk vi den hardeste kampen og de beste tidene, og det ble jaggu ny banerekord på Geir Haug i bilen ”Madnes”. Sladden vinner Frank Fossen måtte tilslutt se seg henvist til andreplassen. Tore ”Magic” Hansen hadde også banerekord inne rekkevidde, men fikk med seg for mye straffesekunder for nedkjøring av porter og endte på tredjeplassen. Mikal Johnsen hadde virkelig los på en pallplass i finalen, men på andrerunden ble det for aggressiv kjøring og velt i en av de doserte svingene. Competiton klassen var ikke så dramatisk, Jørgen Paulsen vant selv om han bare fikk kjøre en gang grunnet tekniske problemer. Ronny Olausen og Paul Bjørnerud rattet begge bilen ”Lilly” og kunne innta plassene ved siden av Jørgen på pallen.


Geir Haug satte ny banerekord i speed trialen med bilen "Madnes"

Grethe Nordmo var eneste jente i Speed trialen, men slet med tekniske problemer

Premier og utlodning
Jamboreen ble avsluttet med premieutdeling og trekking på utlodningsbilen, det var nok mange spente sjeler når bilen ble trukket, og det var en lokal herremann ved navn Stian Ingvaldsen som vant, men enda viktigere nær 20000 kr gikk til et veldedig formål, i år som i forfjor ble pengene gitt til BU leieren på Tromøya, et fantastisk prosjekt som virkelig trenger pengene.
Med det var Jamboreen over for denne gang, dette er et stort prosjekt og denne gangen ble det færre deltagere enn sist. Om, når og hvor det blir Jamboree neste gang er ikke bestemt, men vi håper at det er plass til et treff som inkluderer så mange.
Uansett så var det utrolig hyggelig å se dere alle igjen.

Bilder finner dere her:
http://pirate4x4.no/galleri/main.php?g2_itemId=5056
http://pirate4x4.no/forum/showthread.php?t=26674

Resultater og kåringer her:
http://pirate4x4.no/forum/showthread.php?t=26870