Quantcast

Desembertreff på Evje
Foto: Karoline Aadnevik og Stian Hansen
NMK Kristiansand startet tidligere i år opp en egen offroadgruppe, en særdeles aktiv en også, søndag 12. Desember var det klart for dagstreff på legendariske Evjemoen.
På 80 og begynnelsen av 90 tallet var Evjespretten berømt over hele Norden, og siden Mud Drivers Sør ikke eksisterer lengre er det artig å se at nye klubber med nye folk kommer inn og klarer å få til kjøringer på slike steder.

Allerede tidlig på Lørdagen var ”Staben” i gang med å tilrettelegge dagen, en enkel TT konkurranse skulle det også bli og løypene var allerede klare når bilene begynte å trille inn på området like over kl 10.00. og etter at alle var registrert og alle hadde fått orden på nødvendige papirer, ble det førermøte, og gjennomgang av TT banene.

Som seg hør og bør så ble det også tid til mye sosialt under dette treffet, diskusjoner om sperrer og dekk går alltid sin gang med en kaffekopp i hånda, så er det jo gøy å se andre kjøre også, og ikke minst titte på andre biler og løsninger.
TT seksjonene ble kjørt fortløpende, så slapp man mye venting og folk stortrivdes virkelig, banene og oppgavene ga folk akkurat passe med utfordringer og alle hadde det gøy.
Når sistemann var igjennom ble det en liten pause før man ordnet med premieutdeling til de tre beste.

Det var ekstra gøy å se en virkelig legendarisk bil på førsteplass i TTen, nemlig den gule LJ80en som tidligere ble kjørt av Erling Henriksen fra Kristiansand, Henrik Topstad tar godt vare på klenodiet, og kjører stadig bedre og bedre, vi skal vel ikke se bort fra at Henrik dukker opp i trial også etter hvert.
Ellers var det dukket opp folk helt fra Drammen, så det er tydelig at det var populært å kjøre på Evje igjen. Vi får håpe at stadig nye og større deler av dette fantastiske kjøreområdet åpnes for slik bruk fremover. En ting er sikkert, og det er at det blir flere treff på Evje i regi av NMK Kristiansand på nyåret, så da er det bare å møte opp, her er det muligheter og utfordringer for alle, uansett kjøretøy, og det sosiale vil som denne gangen stå i sentrum også fremover.
5 nye medlemmer ble det også på den nystartede klubben, og det viser at aktiviteter som dette er etterlengtet blant mange, og kan være med på å få flere inn i denne fantastiske hobbyen vår.

En ting er i hvert fall sikkert, det var bare blide ansikter å se på kjørefeltet, så de fleste kommer nok igjen så fort anledningen byr seg.

Her finner du klubbens hjemmeside:
http://www.rundbane.com/

Her finner du klubbens forum her på Pirate:
http://pirate4x4.no/forum/forumdisplay.php?f=118