Quantcast

Eurotrial 2010.... vi prøver å spå litt.
Eurotrial 2010 går av stabelen i Sverige og det er nok siste gang på mange år at
Skandinavia er vertskap for denne store konkurransen. vil så de nordiske deltagerene
dominere konkurransen? Ja vi tror at de vil det i flere av klassene. Danskene stiller av
uforklarlige grunner ingen deltagere så vi skal her prøve å konsentrere oss om svensker
og nordmenn. Husk at denne lille artikkelen er uhøytidlig ment.
Eurotrial blir uansett en stor trialfest, og rundt 140 deltagere setter i løpet av neste uke nesa mot Borås i Sverige, knappe 20 mil fra Svinesund.Original

Originalklassen har i alle år vært dominert av mellomeuropeerne, og det tror vi den vil
være i år også. Ingen nordmenn havner i hvert fall i kategorien favoritter, heller ikke i
kategorien outsidere, Originalklassen har vært totalt radert de siste årene i
Norgescupen, og selv om Norge stiller med 3 deltagere så har nok ikke
konkurransetreningen vært slik den burde de siste årene. Svenskene derimot kan fort hevde
seg høyt oppe. Rolf Johansson har tidligere vist at han kan være med helt i toppen, den andre svensken vi har tro på er Christer Johansson, det er disse to som har gjort det best i den svenske cupen, vi tipper en av de blant de 5 beste, den andre blant de 10 beste… resten av de Skandinaviske deltagerne tror vi dessverre sliter med å komme seg blant de 20 beste


Christer Johansson.... vil han klare pallen i Original

Standard
Svenskene stiller med hele 5 deltagere i denne klassen, nordmennene med 4. men selv med mange deltagere og ”hjemmebane” så tror vi at dette blir Skandinavias svakeste klasse. Også denne klassen har vært totalt dominert av mellomeuropeerne… så også denne gangen. Norges sterkeste kort blir nok Svein Arild Stiansen, vi tror på en topp 15 plassering på Svein, vi tror også dette blir Skandinavias beste plassering i denne klassen, av svenskene så tror vi at Roger Appelqvist blir bestemann også han kan klare en topp 15 plassering på en god dag, nordmannen Svein Døsrønningen og svenske Christer Willsby kjører begge Suzuki LJ 80 og kan begge overraske, så vi håper også her at de vil overgå seg selv. Den gladeste deltageren under hele Eurotrial kommer uten tvil til å være Kristine Paulsen fra Norge, alltid i godt humør, så følg med denne gladjenta, hun kan også fort overraske Vi tipper 1 blant de 10 beste, 2 til blant de 15 beste, resten tror vi dessverre sliter med å komme seg inn blant de 20.


Helgas gladeste jente blir uansett resultat, Kristine Paulsen, følg med jenta i rosa


Blir det Svein Døsrønningens store mesterskap?

Modified
Nå begynner vi å snakke om klasser hvor de nordiske deltagerne kan hevde seg i toppen. Samtidig er det veldig mange gode mellomeuropeere. Norge stiller på papiret med det beste laget, svensken har kun 2 deltagere og vi tror kun en av de har sjanse til å hevde seg helt der oppe, Mikale Svensson har mange store meritter på rullebladet, også EM titler, men i det siste så har han slitt med en del tekniske ting, han har aldri vært dårligere enn nr 5 i noe Eurotrial han har stilt opp i, også i år havner han blant de 5 beste, vi tipper en tredjeplass. Blant nordmennene har vi større tro. Oddbjørn Thingsbæk har vært utrolig god de 2 siste sesongene, og trives godt i Borås, det viste han ved å vinne siste løpent der nede. Og vi tror at Oddbjørn trekker det lengste strået og endelig vinner en internasjonal tittel, andreplassen tror vi går til en nordmann med ikke mindre en tre Eurotrial titler fra før, nemlig Jørgen Paulsen, Jørgen største problem er Jørgen selv, han kjører alltid for å vinne, og kommer han på etterskudd kan det kan fort bli satsing i overkant.
Det skal bli gøy å følge svenske Bengt Sigeholt han kjører en flott Challengebil, vi tror ikke han blir å finne på den øverste halvdelene av resultatlisten, men flott bil og tøff satsing er det.
Resten av nordmennene har vi også høye tanker om, Thomas Lundeblad på en topp 10 plassering og Monica Aslaksen på topp 15.


Mikael Svensson kan fort bli europamester igjen, om bilen holder


Jørgen Pauslen er tre ganger europamester fra før, denne gangen satser han for fullt igjen


Oddbjørn Thingsbæk her virkelig lyst til å vinne, og det gjør han..... tror vi!!!

Promodified
Igjen en klasse som vi tror Norge og Sverige vil dominere, det vil si at vi tror Norge blir best her også. Ketil Johnsen stiller uten tvil med den beste bilen og vi tror han vinner enkelt. Bak Ketil er det derimot mer åpent, fra Sverige dukker Mikael Larsson opp igjen med nybygd bil. Mikael har et vinnerinstinkt av de sjeldne og selv med ny bil og med flere år uten særlig kjøretrening kan Mikael bli farlig. Runar Austgarden  fra Norge stiller også i nybygd bil, flott bil med mye potensial, funker alt kan også Runar være med i toppen. En annen herremann fra Norge man skal se opp for er Tore Hansen, men i trange Borås seksjoner tror vi at ”Magic” blir for stor, men se opp for satsing langt utover det vanlige.
Ronny Aslaksen stiller i lånt bil, og vi tror Ronny sliter med å komme seg inn blant de 10 beste, men Ronny har overrasket før som i Tyskland i fjor da han fikk en fantastisk 3. plass.
Svenskene stiller også med et par mann til, Bjørn Anderberg fikk en flott fjerdeplass i Tyskland i fjor og vi tror han gjentar bedriften i år og klarer en topp 5 plassering. Siste svenske er Johan Svensson, Johan har en rolig og effektiv kjørestil og vi tipper topp 10 på den siste svensken.


Blir Johan Svensson overraskelsen i dette Eurotrial??

Vi tror Ketil Johnsen vinner sin første EM tittel


Skal Bjørn Anderberg klare pallen.... så må han holde seg på hjulene

Prototype
Dette har i flere år vært den store Nordiske klassen, ekstra hyggelig er det å se at finnene igjen er tilbake med fullt lag, flere finner stiller også for andre lag. Det gjelder også for Nordmenn og svensker, så her ligger alt til rette for en nordisk fest. Svenskene har i flere år vært blant favorittene i alle Eurotrial, og på hjemmebane tror vi de vil dominere totalt, men det blir tett som haggel og dette kan tippe i alle retninger. Alle svenskene kjører Spidere og vi tror at det blir Spiderføre. Av nordmennene tror vi Tommy Olsen blir best, han har vært nær mange ganger i Eurotrial og trives i Borås, men igjen blir det bare nesten for Tommy. Morgan Svensen har kjørt bra på hjemmebane i år og leder Norgescupen, men Morgan har en tøff kjørestil, og vi tror det blir for mye satsing. Martin Michaelsen satser i år mer på formula og mangler nok litt motivasjon etter at han nesten vant i fjor. De to siste norske bilene er heller ingen hvem som helst, regjerende Europamester Knut Harald Dahl og Norges desidert beste fører de  siste årene Terje Weng. Begge havner uten tvil høyt oppe på listene, men begge bilene er bredere og større en de mindre Spiderne, men får de nok tumleplass, kan begge to toppe listen tilslutt. Sistemann på det norske laget er Martin Johannessen, han kjører den aller første spideren Lars Dahl bygde og har bare kjørt bilen i 4 konkurranser, men Martin kan overraske alle. Alle svenskene må finne seg i å være favoritter. Hjemmebane, et fantatsisk miljø borger for svensk storeslem. Lars Dahl er uten tvil den største favoritten i alles øyne, men presses stadig av de andre, Gustav Dahl har stadig blitt bedre og vant den siste svenske cuprunden, der Lars ikke engang havnet på pallen. Gustavs problem har som med norske Morgen Svensson vært litt for hard satsing som ofte har resultert i velt og bilhavarier. Ingemar Joansson, har også fått sving på kjøringen det siste året, og med David Cederqvist som codiver blir disse veldig farlige, den siste svenske deltageren er juniorføreren Fanny Sävevik, for denne konkurransen har hun fått nordmannen Johan Westerheim som godriver, og Fanny har kjørt bedre og bedre. Vi tipper at Gustav Dahl vinner, Lars Dahl tar nok en andreplass slik han gjorde i Tyskland i fjor, Ingemar Johansson tar tredjeplassen også det en kopi fra i fjor. Tommy klarer topp 5, resten av de skandinaviske er det plass til blant de 10 beste.
Vi tipper at det kun er finner og uhell som klarer å vippe noen av de norske/svenske deltageren ut av topp 10.


Svenske Gustav Dahl er en av favorittene til årets EM tittel i klassen hvor det sikkert blir minst marginer


Det blir nok bare nesten igjen for Tommy Olsen, Eurotrial her vært stang ut i mange år


Regjerende Europamester Knut H Dahl, kopierer han resultatet fra i fjor blir han den første som klarer det i Prototype


Mesterskaps spesialist kan Lars kalles.... vinner han på hjemmebane??


En juniorkjører i proto er ikke vanlig, men Fanny ypper seg stadig mer og mer mot de garvede konkurrentene

Tilslutt
Nasjonskampen vinner Norge, Sverige på andreplass og Tyskland på tredje. Blant de Skandinaviske deltagerne som kjører for andre land tror vi Mads Zimmermann i Standard, Monica Haugstøyl i Modified og Kay Døsrønningen og Anders Wiberg i Prototype alle kan klare topp 15 plasser…
Uansett vi håper mange tar turen for å titte på, i Boråsskogen kjøres det virkelig trial, og Eurotrial er alltid severdig…

Mesterskapets hjemmeside