Quantcast

Pirate synser litt rundt Eurotrial 09
Årets Eurotrial er tilbake i Tyskland denne gangen, og for et arrangement det ser ut til å bli med en budsjettramme på rundt 1,5 mill, så satses det på å lage en folkefest i Eisenberg i Syd-tyskland, både Norge og Sverige sender deltagere dit, her kommer vår uhøytidlige vurdering av de Nordiske deltagerne….

Original
Svenskene stiller med evigunge Rolf Johansson, en på ingen måte hvem som helst; Rolf har absolutt det som skal til for å kunne hevde seg bra i en så tett klasse som Original, vi tipper Rolf blant de 8 beste, og med full klaff kan godt Rolf kjempe om pallen. Det samme kan sies om Patrick Furrer, som stiller for det Norge laget, Patrik er egentlig fra Sveits men fikk ikke kjørt den sveitsiske kvalifiseringen. Han er tidligere flere ganger Europamester og kan denne konkurransen godt.

Standard
Både Norge og Sverige stiller med 3 deltagere hver, Det norske laget består av Tommy Bodin, Eva C Paulsen og Kristine Paulsen, Tommy er mesterskaps debutant, kjører bra og kan absolutt være med høyt opp om bilen holder, Kristine er flasket opp på biltrial og tross sin unge alder hatt flere år både som fører og codriver, Eva er nok Norges sterkeste kort, om hun klarer å være fokusert og ikke satse like aggressivt som hun til tider gjør her hjemme, Eurotrial er en lang konkurranse med mange seksjoner. Svenskene stiller med Christer Wilsby, Fredrik Axe og Gunnar Whalen, alle sammen er som veteraner og regne, den største Nordiske favoritten er nok Christer, han kan godt vinne denne konkurransen om alt klaffer. Gunnar og Fredrik har i flere år delt bil, vi får se om overgangen fra Pajero til Jeep Wrangler vil gjøre utslag. Vi tipper Christer blant de 6 beste, Eva blant de 12 beste, vi håper at resten vil kunne karre seg inn blant de 20 beste.


Eva Paulsen, satser alltid hardt.

Modified
Å si at Norden her stiller med toppet lag er nok ingen overdrivelse, Norge stiller med, flere ganger Europamester Jørgen Paulsen, flere ganger norsk mester, Ketil Johnsen, Thomas Lundeblad, Monica Aslaksen, Monica Haugstøyl. Jørgen tapte tittelen i fjor, og er hissig på å ta den tilbake, utstyret er alltid prima og dette er en konkurranse Jørgen kan. Ketil har manglet full klaff under tidligere EM selv om han har stått på pallen før (Finland 2006). Med full klaff har Ketil tidligere vist at han har det som skal til. Det samme kan sies om Thomas som kjører veldig bra konkurranser iblant men alltid manglet litt når vi snakker Eurotrial.
Monica H har jobbet som besatt på sin bil de siste ukene, bilen har blitt bygd opp igjen fra bunnen, vi får håpe at utstyret holder, i fjor knakk hun kravebeinet bare et par uker før Eurotrial som for henne virkelig var på hjemmebane. Med denne konkurransen takker Monica A for seg i biltrial i hvert fall for en stund, andre ting skal prioriteres, og bilen er allerede solgt.
Svensken stiller kun med en deltager, nemlig Mikael Svensson, regjerende mester og det sier vel sitt, Mikael kan godt forsvare sin tittel om utstyret holder.
Vi tipper Jørgen, Ketil og Mikael blant de 5 beste og 2 av dem på pallen. Her tipper jeg Norden får en av 2 Europamestere denne gangen.
Thomas følger nok opp og havner blant de 10 beste, og vi håper at resten kjemper om en plass blant de 15.


Svenskenes Mikael Svensson er tittelforsvarer

Promodified
Norge stiller med Pål Blesvik, Regjerende mester, Pål har ikke kjørt så mye i år som tidligere, men vi tror allikevel grunnlaget er tilstede, med seg i codriver stolen har han Odd A Hoel, og teamet har tidligere virkelig vist at sammen er de krutt. Runar Austgarden, med over 400hk under panseret kan også gjøre denne konkurransen til sin lekestue Ronny Aslaksen, som tross bra resultater her hjemme, kommer til å slite med  å være med i toppen i de bratte bakkene vi sannsynligvis får se denne gangen. John Thomas Krogstad deltar også for første gang i Eurotrial og får han turbomotoren til å virke i sin lette Suzuki så kan han fort havne høyt oppe. Svenskene stiller kun med en deltager og det er Bjørn Anderberg, bjørn stiller i nybygd bil og er for oss et uskrevet blad. Vi tipper Pål på pallen, Runar blant de 5 beste, resten blant de 12 beste.


Pål Blesvik satser alt på å gjenta bedriften fra i fjor... seier

Prototype
Norge stiller med 4 deltagere, Terje Weng som ledet suverent etter første dag på hjemmebane i fjor, men fikk tekniske problemer, han er nok ute etter noe stort også denne gangen.
Martin Michaelsen har det siste året blitt enda bedre enn han var i fjor og har utstyr til å vinne i Tyskland med sin motorsterke bil. Knut Dahl sliter litt med å etablere seg i toppen, og her må han svinge bakhjula selv, noe som vanligvis codriveren gjør hjemme i Norge. Tommy Olsen, andre mann fra fjorårets Eurotrial, denne gangen er nok grunnlaget litt tynt tross to seiere i årets Norgescup, bilen er nok også noe motorsvak for banene der nede.
Svenskene stiller med Lars Dahl, en mann som nok ikke trenger noe videre presentasjon, regjerende mester og mannen bak de fleste spidere. Mats Johansson og Gustav Dahl kjører også spidere, og vaker i sjiktet like under Lars, med full klaff kan de virkelig sette farge på konkurransen. Ingemar Johansson er siste skuddet på Spider stammen i Sverige, Ingemar har valgt en litt artig løsning og kjører med VR6 motor og Unimog aksler, han sitter på høyre side i bilen. Som sistemann på laget har svenskene fått med seg nordmannen Tore Hansen, Tore har ikke kjørt noe særlig i Norge i år og var ikke kvalifisert der, men svenskene hadde plass til Nordmannen, at Tore er en mesterskapskjører er det ingen tvil om, en tidligere triumf i Eurotrial og ikke minst to nordiske mesterskap på rad sier sitt. Vi tipper alle sammen blant de 12 beste, her får Norden sin andre Europamester og vi tror det blir Terje Weng, det hadde den sympatiske nordmannen virkelig fortjent. Vi tipper videre 3 blant de 5 beste, og tror at de med best mulighet til å klare den bragden er Martin Michaelsen og Lars Dahl.

Lykke til alle sammen!!

Mesterskapets hjemmeside:
http://www.eurotrial-2009.de/en/home,19/