Quantcast

Piratenes strandhugg 08
Endelig var det klart for nok en beachtur på Løkken i Danmark, general for treffet Finn Nørlem kunne ønske over 500 offroadere velkomne til det som er Nordens største 4x4 treff.
Undertegnede hadde som vanlig ansvar for den norske gjengen som også i år telte rundt 150 personer.
Turen skulle virkelig vise seg å være en høydare, på dansk vis var det sosiale det viktigste, men flere fikk føle at selv om strenden ser flate ut kan de virkelig være lumske.
Dette er siste turen jeg organisere hadde Finn sagt før årets treff, i ettertid er han heldigvis ikke like sikker.

En etterlengtet helg
For de fleste hadde forberedelsene vart i flere måneder, de fleste har vel fått med seg ”Trulst” sin nedtelling på forumet. Biler er blitt bygd, andre er blitt ferdigstilt nettopp på grunn av dette treffet,
og når helga nærmet seg startet folk å valfarte mot Løkken.

Det har etter hvert blitt en tradisjon å ha en skikkelig velkomst fest på Løkken Snack Bar, og som vanlig ble det en fuktig affære på mer enn en måte. Selv om noe begynner ganske tidlig med frokost øl på danskebåten, holder de fleste det gående ganske lenge. Det er tross alt veldig morsomt å treffe venner igjen etter en lang vinterdvale. Og stemningen sto virkelig i taket da Allan og Finn loddet ut hele valgfrie flasker hver time utover kvelden.

Noe for alle
På Lørdagen formiddag var de fleste klare tross for at det ble sent for de fleste kvelden før. Synet som møter enn på stranda er like overveldende hvert eneste år, en utrolig mengde med biler. Registreringen kom i gang akkurat på tiden og takket være god organisering så gikk alt fort og greit, selv med rekordmange deltagere.

Etter registreringen spredte folket seg raskt, noen forsøkte seg på GPS løpet mens andre forsvant for å teste hvordan elveutløpet ved Løkken var i år.

Dette er noe av det deltagerne ser ut til å sette størst pris på, lite organiserte aktiviteter, noen velger å kjøre langs stranda, noen velger å prøve seg på noen av de få ”Steinrøysene” på stranden, og mens noen satser ”alt” i elveutløpene synes andre det er gøyest å se på.

Brullyp
For første gang var det noen som benyttet anledningen til å gifte seg, alt var skikkelig planlagt men en person var ikke involvert i planene, brudgommen var totalt uvitende , men tok det som en mann når kjæresten dukket opp på stranden i brudekjole, I løpet av dagen dukket det også opp mange venner fra Norge og festmiddag ble holdt i egnet lokale, før hele følget dukket opp på pakkhuset senere på kvelden.

Vi grattulere brudeparet så mye

Dramatikk
I år var vannstanden svært høy, samtidig blåste det storm utover Lørdagen, og selv om mange reiser på kveldens fest, er det noen som velger å bruke stranden også utover kvelden, Denne gangen holdt det på å gå skikkelig galt, da en Toyota Hiace, skulle krysse et elveleie. Stormflo gjorde at vannet sto helt opp til klitterne, og elveleiet var vanskelig å beregne, bilen begynte å flyte og ble tatt med strømmen og ført på havet, med 7 stykker i bilen, vanntemperatur på rund 2 grader og storm kunne dette gått skikkelig galt, men flere så hva som skjedde og kom til for å hjelpe.
Alt gikk greit, men bilen trenger nok en skikkelig service før den er klar igjen.
”Snafu” fikk også problemer med sin Niva, han hadde kun revers store deler av lørdagen og Søndagen, flere sperret opp øynene når han kom ryggende inn på fergen på Søndagen, Sånn er det å kjøre Niva repliserte ”Snafu”

Fest!!!!
Selv om kjøringen er det viktigste er også festen på Pakkhuset et av flere høydepunkt på turen, og allerede ved 17 tiden begynte feststemte mennesker å samle seg der.
Kl 7 var det klart for festmiddag og for de som var sultne var det et overdådig måltid over 400 offroadere ble servert.
Premieutdeling ble det også tid for, Turens fineste bil ble en dansk Landcruiser BJ40 som tilhørte Torkil Busk Jensen. I GPS løpet var det vanlig total norsk dominans. Tore J Frigstad kapret førsteplassen. Ketil Johnsen tok andreplassen og Jørgen Paulsen tredjeplassen.
Festen ble som vanlig minnerik og må bare oppleves..

Takk til alle, sees neste år??
Pirater klarte virkelig å sette farge på årets beachtur, at det blir den siste håper vi virkelig ikke.

Det ser ut til at Næringslivet i Løkken har skjønt alvoret og er allerede i dialog med Finn om neste år.
Kjenner vi Finn rett så lar han seg nok overtale. Håpet er i hvert fall at vi alle kan treffes til et fabelaktig treff også neste år. Stor takk til Finn Nørlem Jensen og hans hjelpere, stor takk til alle deltagerne som virkelig gjør dette til en minneverdig helg.

Les mer og se flere bilder fra årets beachtour her