Quantcast

Beachtour 2007
Endelig var det igjen klart for et skikkelig strandhugg i Danmark, og mange forventingsfulle deltagere fra Norge satte kursen mot Danmark for en nordisk forbrødring av det helt sjeldne.
Hele 454 personer og rundt 350 biler gjør dette til et av Europas største 4x4 treff.

Smått og stort
Det første som slår en er mangfoldet, for mens mange treff tiltrekker seg værstingene så dukker alle slags biler opp her, alt fra kjempesvære ombygde amerikanere, via Humvees og Mountains trucks bygd etter islandsk resept til Volkswagen Caravelle og små Suzukier.

På stranden rundt Løkken er det plass til alle, og alle ser ut til å storkose seg.

Dette er mye mer enn et vanlig kjøretreff her står det sosiale i høysetet, og her lykkes virkelig arrangøren med Finn Nørlem i i spissen

Flott opplegg
Beachtouren foregår på Lørdagen og Søndagen men folk kommer tidlig og allerede på Torsdagen er de første på plass og på Fredagen er det stor velkomstfest på Løkken snackbar, og for en fest det er, på skikkelig dansk vis.
Lørdagen er den store stranddagen, mange kjører bare rundt på de rundt 30 km med strand man har til rådighet, men arrangøren har selvsagt noe ekstra til de som vil, her er lek og moro i høysetet, noen velger å bruke formiddagen på jakt etter poster man har fått oppgitt GPS posisjoner til. Denne gangen var det også en helt spesiell trialbane som var anlagt på stranden og den skulle nemlig kjøres med en enda mer spesiell bil, den svingte nemlig motsatt vei, og det ga de fleste masse problemer, morsomt var det også, mange klarte rett og slett ikke å fullføre grunnet latterkrampe.

God mat og god drikke
Midt på dagen er det klart for et varmt måltid mat servert av det danske sivilforsvaret nede på stranden, måltidet er selvsagt inkludert i påmeldingsavgiften.

På Lørdagskvelden var det tradisjonen tro klart for fest på det legendariske Pakkhuset i Løkken sentrum, festen starter med et skikkelig dansk herremåltid, etter det varer festen langt ut i de små timer, dette er noe man enkelt og greit bør oppleve.

Nordmenn i sentrum
Det er helt klart dansker og nordmenn som er i stort flertall, men noen svensker dukker også opp. Utover lørdagsettermiddagen samles de fleste deltagerne rundt et av de mange dikene hvor bekker og elver renner ut i havet, og her finner de fleste utfordringer nok, men setter man seg fast så er aldri hjelpen langt unna.

Denne gangen var det aller mest gutta fra BNH’s 4x4 Club som viste seg frem og spesielt den store ombygde Nissan Patrolen til Trygve Haug imponerte mange, for dette var virkelig ikke en bil kun til pynt, at den fungerte kunne man med selvsyn se når den gang på gang med aller største letthet kjørte gjennom diket på sitt dypeste.

Pirater på tokt
Vi benyttet selvsagt anledningen til å promotere Pirate4x4 på beachtouren og det ble delt ut en mengde stickers, og Pirate biler var godt synlig på strander, spesielt Forden til Mad Max og  Subben til Dools syntes godt på stranden.

Vi gleder oss allerede til neste år og benytter anledningen til å takke arrangørene og spesielt Finn Nørlem for den store jobben de legger ned for at vi skal oppleve noen dager med fest og moro og med 4x4 bilen i senterum.

Tommy Olsen