"Car of the month, September 2008"
Nissan på stereoider
Selvsagt måtte vi ha en Nissan også som månedens bil her på Pirate4x4, bilen så jeg første gang på vintertreff i Trøndelag og den var virkelig et smykke, og utpekte seg blant mange andre flotte biler. I høst ble bilen solgt til en av våre rødstjernemedlemmer, Oddbjørn ??/em>Team CJ-3??Skaar

Bygd fra bunnen
Utgangspunktet var en kort 91 mod. Et vanlig utgangspunkt for mange offroadprosjekter, men denne bilen fikk virkelig full pakke. Bilen slik den står i dag er bygget av den forrige eieren, Kristian Skogstad og stort sett hele 2007 gikk med på jobben, Bilen ble strippet helt ned og totalt plukket fra hverandre. Alle deler i understellet ble sandblåst, grunnet og lakkert, rammen ble galvanisert og tectylbehandlet. Aksler og girkasser ble også totaloverhalt, ARB ble montert i bakaksel. Custom støtfangere ble også laget og selvsagt også universalfester også både foran og bak.

Store hjul
Meningen var at bilen skulle bli svær, men også en bil man kunne bruke som hverdagsbil. OME 2,5??hevesett ble montert sammen med et 2??boddylift for å få plass til de svære
38/15,5-15 Super Svamper TSL montert på Mickey Thompson Classic 2, 12x15", i tillegg til løftet måtte man også kappe litt i skjermene for å få plass til de enorme hjulene. Svære islandsbreddere ble montert for å dekke over hjulene. Bilen ble lakkert tofarget noe den kler den utrolig godt.

Mer krutt
Siden bilen fikk påmontert såpass store hjul måtte det bli litt mer krutt under panseret. Større turbo ble montert sammen med en intercooler fra en MB Sprinter.
3??eksos hele veien gir motoren mulighet til å puste ordentlig, og gir skikkelig grom lyd. Ladetrykket ligger på ca 1 kg allerede ved 1500 rpm. Oppgraderingen av motor gjør at bilen faktisk går bedre enn en original Patrol på originale hjul, imponerende.
Innredningen er nesten original, men et par Recaro stoler måtte selvsagt til, i tillegg ble det også montert onboard air. En Wabco kompressor fra Mercedes forsyner ARB sperra med luft og gir også mulighet til å fylle opp dekk hvor som helst.

Flott miljø
Bilen har altså nå havnet i telemark, og Oddbjørn er tilknyttet KNA Telemark Offroad, tidligere kjent som ??xLav??og Oddbjørn kan ikke få fullrost miljøet i klubben. Eget kjørefelt har klubben også, der Oddbjørn er å finne når klubben innbyr til kjøring.
Bilen brukes til alt, også offroadkjøring sier Oddbjørn, selv om den aller tøffeste kjøringen får andre stå for, bilen er alt for fin til å bankes i stykker i terrenget.
Fremtidsplanene er ikke så mange, bilen er jo nesten perfekt, men ARB i fremakselen samt en CB radio står høyt på lista. Bilen blir nok å se på treff og Terreng Touringer rundt om i Norden, og kanskje prøvd litt på Trophys/Challenge.