Quantcast

 

"Car of the month, Januar 2008"
Martins Monster Toyota

Månedens bil denne gangen måtte bare bli Martin Johannessens Toyota Landruiser HJ60.
Bilen er et virkelig monster, og en av de aller største godkjente biler i Norge.
Bilen startet sitt liv på Island, og ble bygd om der, og det var ikke hva som helst av ombygging som ble gjort, dette skulle virkelig bli en brebil, og en ganske drastisk tiltak ble gjort for å få plass til de enorme 44” hjulene.

Arctic Trucks Island
Arctics Trucks på Island er de som har stått for ombyggingen og bilen er radikalt ombygd, først og fremst er bakakselen flyttet bakover 30 cm, bilen er radikalt hevet og fjæringen er ombygd ved at man har forsterket bladfjærer med spiralfjærer.
Det er på ekte AT vis kappet en hel masse for å få plass til de
enorme dekkene i dimensjonen 44x18,5x15
Det er selvsagt satt på svære skjermbreddere for å dekke hjulene.
Etter at de store hjulene kom på, så ble 4 liter sugemotor litt lite, og en fabrikkny 4,2 liter fra Landcruiser HJ80 ble montert, dog uten turbo, men bilen ble sprek nok selv om savnet etter en turbo nå er stort.

Veltet
Bilen ble bygget av Ørn Thompson, mannen som i dag driver AT Norge, han tok den med seg som flyttegods da han kom til Norge, han jobbet da som kokk. Etter hvert fant Ørn ut at han ville prøve å dra i gang AT Norge og bilen ble solgt for å finansiere dette, bilen har hatt flere eiere, og var på den tiden rød.

Enst Idland fra Ålgård eide bilen i en treårsperiode fra 2002, og deltok på flere treff med den, bilen ble brukt daglig og fungerte bra. Dessverre veltet Ernst med bilen i 2005, Bilen fikk omfattende skader. Ernst bestemte seg for å bygge bilen opp igjen, papirene på denne bilen er jo helt unike spesielt i disse SFOOR tider, og import som flyttegods er nok eneste mulighet til å få godkjent en slik bil i dag.

Donorbil ble innkjøpt og hele karosseriet ble byttet, alt ble sandblåst og behandlet skikkelig.
Det viste seg den gangen at det gamle karosseriet som egentlig så bra ut, var tæret av tidens tann.

Monsteret gjenoppstår
En rustfri bil ble kjøpt inn og alt ble plukket i fra hverandre, nye fjærer ble kjøpt inn, skjermbredderne ble også breddet litt ekstra, bilens nye farge ble veldig spesiell, sort med rød metallic. Interiøret fikk også et etterlengtet oppshining. Resultatet ble veldig bra og bilen fremsto som ny etter den omfattende oppbyggingen.

For Ernst var dermed bilen ferdig, og han besluttet og selge den, med meget tungt hjerte. Bilen har siden vært en tur i Hedmark før Martin kjøpte den for nær et år siden.

Martin har brukt bilen nær sagt hver dag, helt nye 44” Fun Country er innkjøpt og montert.
Martin lurer allikevel på å selge bilen, siden han trenger en bil som er greiere, men det er ikke med lett hjerte at bilen selges, og om ikke Martin får det han vil for bilen så beholder han den mer en gjerne. Bilen er jo tross alt snart veteran gliser Martin.
For deg som vil ha en meget spesiell bil finner du annonsen her.

http://finn.no/finn/car/object?finnkode=11941977&sid=xz4dbaluSHg437650

Fakta
Bilmerke: Toyota
Modell:  Landcruiser HJ60
Årsmodell:  1982
Modifiseringer:   44x18,5x15 Fun Country (Alt. Dekkdimensjon 38x15,5x15)
”BlackSpoge” 15x15
Islandske XXL breddere
Modifisert fjæring, bladfjærer/spiralfjærer
ARB sperrer foran og bak
Skiftet utveksling i aksler
Bakaksel flyttet 30 cm
Safari Snorkel
Avtagbart hengerfeste
Rørfangere
Mekanisk vinsj (Alt er godkjent og innskrevet i vognkortet)