Car of the month Februar 2009??/strong>
Esa ?�Espen??/strong> Hakkalas sjeldne cruiser
En er alltid på jakt etter biler som andre kan være interessert i å vite mer om. Det er mange ting som kan trigge når man ser en bil, den kan være original, modifisert, det kan være en konkurranse bil, eller en uvanlig bil, eller enda bedre en sjelden bil! Ved første øyekast så denne Cruiseren rimelig ordinær ut, men det viste seg at denne bilen var noe ganske annet. En smakfullt modifisert bil som i utgangspunktet er veldig sjelden her i Norden, Finnene har alltid likt toyota, selv om 40 serien har stått høyest i kurs. Valget for Esa var derfor enkelt, en kul og billig bil skulle optmaliseres, og da han kom over denne 70en i dårlig stand men til en bra pris var det bare å brette opp ermene.

Spesiell og skjelden bil i Norden
Bilen er en Toyota Landcruiser RJ70, RJ sier du, hva er det?, det er rett og slett at bilen er utstyrt med en R motor, nærmere bestemt en 22R en 2,4 liters bensin motor. Denne motoren går det dessverre ikke mange av i disse bilene, motoren er originalt på 105hk betraktelig mer en dieselen som først var på 72hk og siden på 90hk (2,4 literen med og uten turbo)
Motoren virker også mye piggere enn sine dieselfettere, og har en mye grommere lyd.


Detaljer teller
Meningen med å bygge bilen var å få seg en kul treffbil, og det har finnene klart, for å få plass til større hjul har de montert fjærer fra en Range Rover både foran og bak, dette ga ca 3?? løft, men planen er å få den opp ytterligere 1??bak for der subber litt bak det når man tester bilen skikkelig.
På grunn av rust ble begge bakskjermene byttet, foran ble hjulhuset utvidet med 5cm for å få plass. Jobben er utrolig bra utført og man legger ikke engang merke til det før det blir fortalt. Begge kanalene måtte byttes og i den ene fant de til og med et vepsebol. Nye kanaler ble av det solide slaget.
firkant rør 100x40 i 3mm godstykkelse går aldri til he#??#¤.


Kule hjul
Begge støtfangerne er custom laget, en av Esa venner kuttet og knakk de til, slik at Esa bare sveiset de sammen, de originale festene er brukt men de er forsterket for å tåle en trøkk.
Dekkene er Toyos MT hjul, det ligner veldig på det velkjente MTR dekket fra Goodyear, men ser hakket kulere ut synes Esa. Dimensjonen ble 37/14,5x15 og er overraskende gode å kjøre på vei med, i terrenget har de ikke fått testet de enda, men det kommer smiler Esa.
Bensinforbruket var de svært spente på, Beachturen er den absolutt første turen gutta har, og tilbake i Finland fant de ut at forbruket var moderate 1,3 l pr mil. Ikke verst på 37??br /> Fargen ble ?�militær??og bilen virker gjennomført med mange kule detaljer.

Hektisk
2 måneder ble brukt for å bygge bilen, i hovedsak på kveldene og i helgene. De siste 5 dagene før Beachturen har det imidlertid gått nesten døgnet rundt, vi fikk nesten litt hastverk sier Esa. Esa?�s filosofi er nemlig ?�Hvis du kan gjøre det så sent som mulig, hvorfor ikke????Stadig nye problemer dukket opp på slutten, blant annet ble eksosannlegg byttet, tankpåfyllingen måtte tettes, begge deler dukket selvsagt opp samme dagen som fergen gikk??phuuuu det var ?�close??
Planene videre er å bruke bilen så mye som mulig, og ha det gøy, oppgraderinger kommer etter hvert som behovet melder seg..