Quantcast

 

"Car of the month, April 2008"
Klattis flotte Suzuki
Månedens bil måtte bare bli en Suzuki, og det finnes en mengde flotte Zukier rundt om i Skandinavia.
”Klatti’s” Suzuki synes vi har det meste som gjør at den stikker seg ut fra mengden, det en er LWB, altså en laaaaang utgave, det er en bil som er registrert, det er et usedvanlig flott og velholdt eksemplar med de ”riktige” ombyggingene, Bilen har en lang og kjent historie, og sist men ikke minst bilen er eid og delvis bygd av en jente.

Populære SJer
Suzuki SJ er kanskje den aller vanligste og mest populære 4x4 bilen når vi snakker om offroadbiler, bilen er brukt som basis for en hel rekke trialbiler, og selv mange år etter at den siste SJen ble solgt ny i dette landet, ser man stadig bilen langs veien, selv om de siste årene er blitt stadig sjeldnere. Derfor er det ekstra gledelig at stadig flere tar vare på disse små diamantene.
Klattis Suzuki var nærmest klar for hugginga da Klatti reddet den.
Arvestykket
Bilen havnet tidlig i familien, allerede når den kun var 3 år gammel ble den innkjøpt av far til Klatti, bilen ble brukt til og fra hytta på fjellet.

Etter hvert ble bilen sliten og i 2001 så overtok Klatti herligheten. Dessverre var gammel ynde falmet, og som på de aller fleste SJer var det rusta som var det største problemet., Det bekymret ikke den nye eieren særlig mye, bilen skulle bare brukes på veien og kun så lenge den gikk gjennom EU kontrollen.
En gnist tennes og planer legges
En offroadweekend i Svarstad skulle forandre Suzukiens liv, og med ungdommelig overmot ble planene lagt, ikke bare skulle bilen tilbake fordums storhet, denne måtte selvsagt forbedres på en rekke punkter. Første punkt på lista var å få bilen litt høyere, Trailmaster’s boddylift sett ble kjøpt inn og montert, men siden settet ikke er beregnet for LWB måtte det lages en del ekstra støttepunkter. Da jobben var gjort var det plass til fete 30” hjul. Som alle med litt byggerfaring vet så får man fort den såkalte 2” syken, og det tok ikke lang tid før et OME fjærhevesett var montert.

Som Julegave fikk bilen et sett med 31x10,5 på 8” RC Streetlock felger. Bilen fikk også en såkalt krypekasse, det vil si en kasse som har ekstra lav lavserie.

Lakk og skjermbreddere
Våren/sommeren 2007 var det rusta som skulle til pers, Samuraibredderne ble støpt fast,

og så ble bilen lakkert i dyp fiolett metallic, dashbordet ble lakkert sort, nye tepper og dørtrekk ble også montert, Cobra bøttestoler fikk også plass, og når Klatti var i gang med pussing og lakkering, ble servoen som hadde lagt klar i et halvt års tid montert av hennes bedre halvdel.

Snekka er fra en Jimny og er bolt on, pumpa er fra en Vitara og oljetanken er fra Baleno, alt er Suzuki altså.
Fremtidsplanene
Det er selvsagt planlagt mer, alle kjenner jo til at man aldri blir ferdig med en slik bil.
Neste  steg blir ARB sperrer foran og bak, og så en litt sterkere motor, kanskje fra en Vitara.
Men bilen blir nok stående en stund, nå er det flytting som står for døren og dit det skal flyttes finnes det ikke noe sted å skru, og det er viktig å gjøre det meste selv.
En ting kan uansett Klatti love, bilen blir aldri solgt…