Quantcast

Suzukitreffet 2010, 25-års jubileum
Tekst: Øystein Sira, Foto: Øystein Sira og Mats Moe
18-20 Juni 2010 var det duket for årets treff. Suzuki 4x4 Klubb Norge feirer i 2010, 25 år siden den oprinnelige klubben ble startet. Stor var derfor gleden ved å kunne innby til landstreff på et helt nytt sted, Kongsberg etter et par år i Nord Odal.

Klubben fikk disponere gresset i midten av en ridebane for camping, et steinkast fra kjøreområdet. Her var det toalett, og Kongsberg offroadklubb ordnet vann og klargjøring av campingen.

Fredags kveld rullet det inn biler og treffklare deltakere, telt ble klargjort og man samlet seg senere i stortelt med grilling. Storteltet manglet en del stenger denne kvelden, men det ble elagant løst med å feste teltet i bilene. Det ble regnfullt senere på kvelden, men det satt ingen demper på stemningen.


.
Lørdag var det duket for kjøring i området. Området består av sand, rullestein, jord og fjell. Første utfordring var å kjøre en løype der det var satt en idealtid av en lokal Jimny, man skulle kjøre løypen og komme nærmest denne tiden. Idealtid kan tolkes på flere måter, blant annet raskeste tid. Det var en blanding av ferske sjåfører og erfarne, originale biler og rene offroadbiler. Det var representert Samurai, SJ, Jimny og Vitara.


sjekk av løype foregikk til fots

Etter dette fulgte frikjøring, der man fikk utfolde seg på det man måtte ønske, et godt område for å utfordre alle deltakereEn guidet tur rundt kjøreområdet av de lokale deltakerene fra Kongsberg offroadklubb fulgte etter man hadde fått kjørt fra seg litt i området. Turen bydde på store og små utfordringer, bilene uten sperre og flere uten løft klarte seg godt og kom gjennom løypen. Arnfinn med sin relativt originale LWB hadde nok størst utfordring på grunn av lengde og overheng, men kom seg gjennom kun med litt modifisert bakfanger og bakre eksos.

På lørdags kveld var det igjen sosialt samvær, denne gangen i stortelt uten støtte fra bilene. En konkurranse med forgasserkasting ble holdt, der man kaster den forhatte originalgasseren lengst mulig. I år som i fjor ble det også holdt en konkurranse der man skal gjenkjenne diverse deler fra SJ/Samurai, utfordrende og populært.


Vinnerkastet

Årsmøtet ble holdt, og deretter fulgte premieutdelingen.
Premieutdelingen er alltid et høydepunkt, alle utmerker seg på en eller annen måte og det er selfølgelig god nok grunn til å sanke premie. Om det skulle være best resultat i konkurranse, lengst reisevei eller likest bil. Likest bil -prisen dro gutta fra Blackout Offroad i land nok en gang, de har vist seg uslåelige her.

Søndag var det igjen frikjøring for de som ønsket, noen pakket sammen og la i vei på den lange hjemveien.

Treffet var i år også en suksess og vi sitter igjen med mange gode minner og gleder oss til neste år. Stor takk til Kongsberg offroadklubb og Suzukiklubbens mann på stedet Svein Selmer.


Svein Selmer tar oss med på en rundtur i kjørefeltet....