Quantcast

Pirate4x4 Skandinavia på Påskehare treff i Harstad
Tekst: Henning Eliassen
Foto: Jørn Heløe

 

NMK Harstad avdeling offroad, eller Harstad Offroaders som de kaller seg, har tilholdsted på Harstad motorsport senter, 8 km nord for Harstad sentrum. Harstad motorsport senter er et kombinasjonsanlegg for offroad, motorcross, bilcross og rallycross, i tilknytning til anlegget er det et klubbhus med cafè, toaletter og overnattingsmuligheter, så alle forutsetninger ligger tilstede for vellykkede arrangement
Klubben er Nord-Norges mest aktive klubb, og det arrangeres Terrengtouring etter Biltrail mønster 2 ganger i året. I tillegg til uformelle sammenkomster ca 1 gang pr mnd. Påskehare treffet er et helt nytt arrangement som gikk av stabelen helgen etter påske og vi tok turen dit. Treffet ble arrangert som Terreng Touring, og alle bilene måtte gjennom teknisk kontroll før de slapp ut i løypa.

Reglene var enkle, ta deg frem til posten med alle mulige hjelpemidler, løs rebusen og dra videre. For å få godkjent en post var det nødvendig å ta i bilen og posten samtidig. Hver post ga et på forhånd bestemt antall poeng, slik at poster som var lett å ta seg fram til hadde lavere verdi enn poster som var verre å ta seg frem til.

Det store kjøreområdet inneholder, grustak, skog, myr, gjørme, elver og alt en offroader ellers ønsker seg for en strålende dag.

 

Det Nord-Norske vårværet med mye råtten og våt snø, satte sitt preg på dagen, da var det greit for Pirates utsendte å sitte på med treffets største og bredeste bil. Mattis Lihaugs 82 modell Mercedes Benz Gelendewagen med 37 mtr og ca 160 diesel hester.

 Mattis er en ekte Mercedes entusiast, og har gjort alt på bilen selv, "Gelenda" som bilen kalles, startet livet som en trist orginal MB230G med manuelt gir. Det tok derimot ikke lang tid før hun ble oppgradert til MB`s velkjente 3 liter med automat, det tok heller ikke lang tid før den første diesel motoren tok kveld. Mattis lever etter det gamle svenske ordtaket: "Vi gasar til det rasar". Men etter litt prøving og feiling ser det ut til at bilen endelig har fått den motoren som 37 tommer og feltvogn gearing fortjener, men selv meg store dekk og sperre må man en sjelden gang ha hjelp.

Rekruteringen til offroad sporten er bra i Harstad, her ser du klubbens yngste medlem, Kristoffer Nilssen. Kristoffer har vært med i miljøet i mange år. Han startet offroad karrieren som slepetauløper, og kjøpte for 2 år siden den gule Hi Luxen han fortsatt ratter rundt i.

Vann og gjørme er gøy både for små og store barn, og elva er en populær lekeplass, her ser vi Jan Viggo Solstad, som er en god representant for treffets aller største merke; Toyota, og Roy Barosen, som kjører en i offroad sammenheng sjelden bil, en Mitsubishi L200 av første generasjon.

Etter en lang dag ute i løypa, var det godt å komme seg inn i klubbhuset for nystekte vafler og kaffe. Harstad Offroaders ønsker å minne alle på om vårtreffet sitt som går av stabelen 26 mai 2007. Pirate4x4 Skandinavia har allerede lagt vårtreffet inn i kalenderen.

Tekst: Henning Eliassen
Foto: Jørn Heløe