Quantcast

Norgescupen Biltrial 2009

Nok en norgescupsesong i trial er over, og som mange forutså så ble det en rolig sesong med tanke på antall deltagere, faktisk så stille at to klasser nærmest forsvant. Dette viser at vi er et sårbart og lite miljø, det ble uansett en spennende sesong, hvor vi fikk både dramatikk og spenning helt frem til finalen på Røedsåsen, hvor NMK Arendal hadde laget både løp og fest.

Den tidligere paradeklassen som ble borte
Originalklassen er det ikke mye å si om i år, ikke en eneste deltager har den gamle paradeklassen samlet i år, både merkelig og synd, neste år er det varslet flere deltagere, så vi får bare håpe, biler finnes det rundt om i hvert fall.

Standardklassen ble størst
Det kan se ut som den enes død er den andres brød, for Standardklassen har virkelig hatt et toppår, og flere av navnene på lista var tidligere å finne i nettopp…. Originalklassen.
Spenning skulle det bli helt frem til finalen, og også under selve finalen…
Svein Døsrønningen blir aldri lei av å konkurrere, i år har det svingt fra det helt suverene til det håpløse, men det holdt i massevis, og selv om finalen ende i tekniske problemer så ble det sammenlagtseier. Kampen om andreplassen ble også mer spennende enn forventet, for i finalen fant endelig Martin Johannessen fram storformen og vant sin første NC runde seier noensinne. Og med det måtte det finregnes på resultatene før det kunne avgjøres hvem som hadde fylt opp pallen bak Svein.
Bare 4 poeng skilte de fire beste sammenlagt, og Martin klarte takket være sin seier i siste runden å kapre tredjeplassen. Eva Paulsen vant første runden og har 5 pallplasser og det holdt til en andreplass. Minst fornøyd etter finalen var Tommy Bodin, han kunne ha vært med å kjempe om totalseieren med et godt resultat, slik gikk det ikke, 5 plassen gjorde at Tommy endte like på utsiden av pallen sammenlagt.


Svein Døsrønningen vant årets Standardklasse sammenlagt og ble med det en av noen få som som har klart og vinne NC i 2 klasser.


Eva var nær ved å vinne, men det glapp i de to siste rundene.


Endelig vant Martin Johannessen..... Den siste runden ble den beste for Martin, selv med et voldsomt velt...

Samling i bunnen
Light Truck har kun hatt deltagere i en av årets runder, og forbundet hadde allerede bestemt seg for at klassen skulle strykes før finalen, og naturlig nok dukket det heller ikke opp noen i finalen. Som i Original finnes det biler og førere, håpet er at deltagere i klassen snart våkner opp, om ikke klassen skal forsvinne.

Oddbjørn vant nesten alt
Kongen av Modified i år er uten tvil Oddbjørn Thingsbæk, han vant enkelt de 5 første rundene, og var allerede sammenlagtmester for første gang foran finalen, men Oddbjørn hadde virkelig lyst til å toppe sesongen med å vinne alle 6 rundene… Slik skulle det ikke gå, for i finalen var nestoren Jørgen tilbake i kjempeslag og knep seieren… Oddjørn ble senere kåret til ”årets utøver” i Norgescupen.
En annen veteran hadde like godt grep om andreplassen. Thomas Lundeblad, kjørte bare 5 runder dette året, men 3 andreplasser og 2 tredjeplasser holdt i massevis til andreplassen sammenlagt. Det viktigste med å havne blant de to beste er uten tvil at man er kvalifisert til Eurotrial påfølgende år, et mesterskap hvor det vil bli rift om de norske plassene, spesielt siden mesterskapet går av stabelen i Sverige. Kampen om tredjeplassen ble hard, og det ble en skikkelig ”catfight” Monica Aslaksen og Monica Haugstøyl hadde begge veldig lyst på den siste plassen på pallen sammenlagt, men det var tilslutt Jenta i den rosa bilen som klarte det, Haugstøyl klarte pallen i 4 av rundene og det holdt med knapp margin til en tredjeplass sammenlagt. NMK Arendal var i denne klassen totalt overlegne og har førere på de 6 øverste plassene… vi får håpe de får mer konkurranse neste år.


Oddbjørn Thingsbæk klarte neste 6 seiere, Jørgen Pauslen snøt Oddbjørn for den siste seieren...


Thomas Lundblad, feiret andreplassen som en seier, med det er han kvalifisert for Eurotrial 2010


Monica Haugstøyl var svært fornøyd med tredjeplassen sammenlagt

Lufta ut av Promodified
Promodified her i flere år samlet flest deltagere, men i år slet også denne klassene med å stille et skikkelig startfelt. Kun 2 deltagere satset skikkelig sammenlagt og kun 3 deltagere stilte i mer enn 2 runder. Vinneren ble Ronny Aslaksen som stilte i ny bil for året, Runar Austgarden som i fjor sikret seg en andreplass, repeterte den bedriften i år, uten å imponere. Runar bygger ny bil foran neste sesong og kanskje han blir å finne i Prototype klassen. Ketil Johnsen byttet klasse midt i sesongen og med et Spider bygg imponerte han, og vant de to siste rundene. Ketil fikk som eneste deltager i årets cup, premie i 2 klasser.


Ronny Aslaksen vant enkelt årets Norgescup, selv om ikke konkurransen var alverdens imponerte Ronny


Runar Austgarden ga opp Norgescupen før siste runde, og er allerede igang med ny bil, kanskje blir det ny klasse også

Gamle kjemper…
Prototype mønstret nær det samme mannskapet som året før, men også her opplevde man en nedgang i deltagere. Sesongen var mer åpen enn tidligere og kampen om førsteplassen sto lenge mellom hele 4 førere, men igjen var det Terje Weng som hadde marginene på sin side, og selv om han kun klarte en rundeseier i løpet av året, så holdt 5 andreplasser til nok en totalseier, den tredje på like mange år. Overraskelsen dette året er uten tvil Knut H Dahl, Knut har virkelig slitt med å hevde seg helt i toppen tidligere, men den fantastiske seieren i Eurotrial i Tyskland ga uten tvil selvtillit, og Knut’s fantastiske innspurt i cupen med 2 rundeseiere brakte han fra 4.plass til en 2. plass sammenlagt.
Tommy Olsen hadde egentlig bestemt seg for å ikke kjøre hele Norgescupen i år og stilte ikke opp i første runden i Egersund, på hjemmebane var han derimot suveren og vant og tok derfor turen til 3. runden i Oppdal, her ble det nok en seier og sjansen for å endelig vinne cupen totalt gjorda at teamet også satset på resten av rundene, men som vanlig sluknet Tommy utvover sesongen, og 2 fjerdeplasser og en tredjeplass hold bare til en skuffende tredjeplass totalt.


Terje Weng har overtatt tittelen den evige toer, men det holdt til andreplass sammenlagt, en rundeseier ble det i løpet av året


Knut H Dahl har virkelig fått opp dampen, og vant de 2 siste rundene, og sikret seg en populær andreplass sammenlagt


Tommy Olsen startet sesongen som en rakett og ledet også Eurotrial, men han sluknet mot slutten og havnet på en tredjeplass


Amund Børsand sikret seg sin første pallplass i Prototype han imponerte med en andreplass i Brumunddal, neste år blir det full cup.

Mer futt til neste år
Det er allerede ting som tyder på at vi får flere førere i neste års Norgescup, biler bytter eiere som aldri før og det bygges nytt flere steder. At neste års Eurotrial går av stabelen i vårt naboland, Sverige, betyr også en del.
Vi ser allerede frem mot neste sesong, og håper vi får se både nye og gamle ansikter i løypene.


Resultater fra Norgescupen  #3 finner du her:
http://bilsport.no/poengstilling/