Quantcast

Norgescup i Modalen 2008
For aller første gang skulle Norgescup sirkuset besøke Hordaland, Planleggingen hadde foregått i lang tid og forventingene var store til nettopp denne runden. At runden også telte som kvalifiseringen til gjorde sitt til at det var riktig mange som fant turen til idylliske Modalen.
De som tok turen, fikk oppleve et løp som vil gå over i historien som er av da aller beste norgescupløp noensinne.

Perfekt ramme
Modalen kommune hadde virkelig gjort sitt ytterste for å bistå arrangørklubben KNA Bergen.
Selveste ordføreren stilte opp får å åpne konkurransen. De mange hundre oppmøtte tilskuerne skulle få se kjøring og satsing av ypperste klasse. Mange måtte satse det lille ekstra som gjør slike løp virkelig severdige. At speaker Jan Terje Solli var i toppform og virkelig briljerte satte en ekstra spiss på det hele.
Morten vant
Originalklassen skulle bli mer spennende en forventet, etter en nervekrig av de helt sjeldne der det til siste dagen var usikkert hvem som skulle dukke opp. NMK Arendal føreren Morten Hansen var en av dem som slet i første runde, og for å kjøre Eurotrial på hjemmebane så måtte bare Morten til Bergen, og han dukket opp uanmeldt selvfølgelig, seier ble det også, selv om det ble nervepirrende på slutten.

For blant de seint startende var Linda Marie Moen i en Lada Niva, og selv om hun yppet seg litt mot Morten så holdt det ikke helt inn, det ble allikevel en strålende andreplass på den alltid blide kristiansandsjenta.

Kong Skjalg av Standardklassen
Standardklassen har fått en ny stjerne og han heter Skjalg Stenberg, og kjører for NMK Arendal. Skjalg vant den første runden og gjentok bedriften i Modalen. Seieren var av det knappe slaget, men som Skjalg sa, det er det seierne man må kjempe for som er de beste. Mest pes fikk Skjalg av klassens eneste junior, Kristine Paulsen også hun fra NMK Arendal, har virkelig fått sving på sakene i år og kjører bedre og bedre, denne gangen ble det en flott andreplass og det er kun snakk om tid før hun vinner sin første NC runde. En annen outsider, Tom Døsrønningen, sikret seg den siste pallplassen, Tom kjører for NMK Ringsaker, og hadde håpet på en plass på Eurotrial laget, dessverre ble innsatsen i NC #1 for dårlig og noen plass ble det ikke.
Klassens mest uheldige var uten tvil Eva Rønningen som hadde en plass på Eurotrial-laget langt nedi lomma etter første runde, dessverre ble Modalen en runde med masse tekniske problemer, og tross intens skruing ble det siste plass på Eva og plassen glapp med minst mulig margin.

Kun to i Light Truck
Light Truck er og blir årets miniklasse, og denne gangen stilte kun to deltagere, stor konkurranse blir det dessverre ikke av slikt, men all ære til de som stiller. Odd Arild Hoel fra NAF MR OR vant igjen i suveren stil. Øystein Berge-Olsen måtte kaste inn håndkleet allerede etter en seksjon og resten av konkurransen ble tilbrakt i depoet, så konkurransen ble aldri spennende.

Tøffe tak
Modified fikk tøffe baner, og første runde bar preg av nettopp det, de største favorittene veltet og brøt en etter en. Etter første runde var det faktisk 2 jenter i tet, Monica Aslaksen ledet like foran Monica Haugstøyl begge fra NMK Arendal.

Andre runden skulle bli helt avgjørende og når kanonene hadde fått ristet av seg startsjokket ble det klappjakt på jentene i tet, Monica Høygstøyl falt helt ned til en sjetteplass og ble satt ut av Eurotrial-laget av en annen Monica med etternavn Aslaksen, Gledeshylene kunne høres over hele campingen når laget ble offentliggjort. Skikkelig gøy er det at jentene virkelig begynner å hevde seg i denne tøffe klassen. Vant Gjorde Ketil Johnsen, men Jørgen Paulsen begge fra NMK Arendal kaprte andreplassen.

Publikums prisen gikk nok uansett til de to klassejumboene Rune Kvam og debutanten Jan Erlend Reinertsen, selv om de endte sist så var de faktisk de eneste i klassen som kom seg gjennom den vanskelige bane 2 i første omgang. Som Jan Erlend sa etterpå… ”det var så skrått at jeg ikke turde å se, codriveren min måtte skrike når jeg skulle svinge”

Suveren best
Promod har i år virkelig blitt en hårete klasse, styrebrems ble innført før sesongen og kampen om pallplassene har blitt steinhard.

Pål Blesvik drar nå nytte av å ha kjørt med styrebrems i flere år, og var helt suveren i Modalen, bare tre rygg ble det på NMK Arendal føreren. En av de andre store forhåndsfavorittene også han fra Arendal, Tore Hansen fikk store tekniske problemer å måtte bryte etter bare noen få seksjoner.

Runar Austgarden fra NMK Sør-Gudrandsdal har i år satset hardere enn noensinne og banene i Modalen passet som hånd i hanske. Andreplassen ble feiret som en seier og ga også plass på det prestisjefylte Eurotrial laget.  Atle Hoel fra Gærhølet var bare 4 små prikker bak Runar, disse tre var i en egen klasse.

Ny seier til Terje Weng

Mange har etter hvert satset i denne klassen og bilene er bedre enn på lenge. I Modalen fortsatte Terje Weng sin parademarsj, og de eneste som reelt var med i kampen om seieren var begge Steyr bilene, selv om de tilsutt endte langt bak, Tommy Olsen var denne gangen uheldig og 7 prikkfrie seksjoner holdt bare til en tredjeplass en prikk bak teamkompis Tore Hansen. Tommy sov nok litt dårlig med tanken på pila som hårfint ble revet i seksjon 3.

Andre Bakke var tilbake i Proto etter en lengre pause, men den tidligere Europamesteren (Ungaren 2005) fikk et brutalt møte med Norgeseliten, hele 3 velt ble det før Andre kastet inn håndkleet. Nå skal bilen bygges om, den må bli lavere for å henge med, konkluderte Andre.
Linda Håland fra arrangørklubben debuterte også i Norgescupen og satset friskt selv om det endte på nest siste.

All ære til arrangøren
Som beskrevet over så var dette virkelig en runde man vil huske…. Lenge.
Stor takk til alle som har stått på for å få dette til og takk til Modalen kommune som tok imot en mengde tilreisende på en helt utrolig måte. Storslåtte omgivelser og strøkent vær med sol fra blå himmel forsterket bare alt sammen. Takk igjen, vi er virkelig imponerte og gleder oss allerede til neste år.


Dagens uheldigste: Andre Bakke med 3 velt i Prototype
Dagens gladeste: Monia Aslaksen da hun kom med på Eurotrial laget
Dagens velt: Roy Håverstad som tok knekken på buret etter en velt
Dagens optimist: Jørgen Paulsen som forsøkte å kjøre bilen på hjula igjen etter en velt
Dagens helter: Rune Kvam og Jan Erlend Reinertsen som klarte bane 2 i første forsøk
Dagens beste: løpsleder Bernt Solheim som fikset det meste
Dagens råeste: Terje Weng med bare 6 prikker
Dagens Junior: Kristine Paulsen med andreplassen i Standard