Quantcast

Norgescupen og FOFF cupen starter opp til helga…
Endelig er det klart for Formula Offroad igjen, og det er på Matrand sesongen starter.
Hele 31 biler er påmeldt og det er meldt strålende vær, alt ligger til rette for action og dramatikk i bøttevis. Vi skal ta en titt på startfeltet, og synse litt om resultatet

Modified
Klassen er i full fremgang, og det er flere nye navn på lista. Det er også flere kjente biltrialnavn på listen, og erfaringer har vist at disse ofte gjør det bra i Formula.
Nestoren i klassen er vel kanskje Kjetil Håkonsen som har mange år på baken, han hadde et hvileår i fjor og har lagt ut bilen sin for salg. Men stiller allikevel med bilen ”Sandy”. Spørsmålet er om rattrusten er borte etter en så lang pause.
Jørgen Paulsen har kjøpt en av Bo Ibsens gamle mesterbiler og stilte til start med den i fjor på Vormsund der det ble et solid rundkast og MASSE arbeid for å få bilen klar for Gjerstad-Sladden. Større hjul og Dana 60 aksler er den store forskjellen denne gangen, Jørgen er for øvrig flere ganger europamester i biltrial.
Kari Bäckroos fra Finland kommer med Hans Mäki’s gamle bil Sandstorm, nytt navn for oss, men bilen var jo en stor suksess noen år tilbake i Unlimitid klassen.
Den kanskje største favoritten kommer fra Danmark og heter Michael Berg, han kjører bilen Rosinen, Michael ble nummer to sammenlagt både i Norgescup og FOFF cup. Og er nok interessert i å revansjere det.

Trønderbataljonen stiller også sterke, men vi tror egentlig at det bare er Erik Selbekk og Roger Hovdahl som begge kjører samme bil, som kommer til å kunne hevde seg helt i toppen.
Vi tipper at seieren går til Michael Berg, bak han står det mellom Jørgen Paulsen, Kjetil Håkonsen, Erik Selbekk og Roger Hovdahl, med finske Kari Bäckroos som outsider.

Unlimited
Hele 16 biler til start, og for et startfelt, det eneste som mangler må være et par islandske navn,
Et par nye navn er det også på lista, så det er bare å glede seg.
Sofia Schollin-Borg er eneste jente som stiller på Matrand, synd siden det var flere jenter pågang i fjor, men Sofie er til gjengjeld en av se store favorittene denne helgen, Matrand har ikke de bratteste og lengste bakkene noe som burde passe Sofia og bilen hennes "Affe" bra.
Sigurður Thor Jónsson er en annen av favorittene, kanskje ikke den mest profilerte islendingen, men han kan meget godt vinne, han sikret seg to sammenlagt andreplass i begge cupene i fjor.
Det begynner å bli en stund siden Ole Graversen var best i Norden, men han satser minst like hardt i år, og kan også meget godt lykkes i sesongstarten.
En annen favoritt er nok også Arne Johannessen, han er uansett publikumsfavoritt med sin spektakulære kjørestil. Gull eller gråstein, full satsing blir det uansett når Arne kjører.
Roar Johansen kommer med nybygd bil, og her er det snakk om solide saker med MASSE hestekrefter, Roar har knapt nok prøvekjørt bilen, så om det blir noen topp plassering er vel tvilsomt.
Den flotteste bilen i startfeltet er kanskje ”Insane”, bilen kjøres av den velkjente svensken, Hans Mäki, Hans herjet resultatlistene med sin forrige bil ”Sandstorm” og fikk tilnavnet ”Katten” på Vormsund siden han hadde for vane og alltid lande på hjula uansett, overrasker av og til med utradisjonelle sporvalg, vil han overraske på resultatlista denne gangen.
Vi tipper at seieren står mellom Sofia og Sigurður, kampen om tredjeplassen kommer til å stå mellom Ole og Arne.

Uansett så gleder vi oss stort til helga.
Mer info finner dere her:
http://www.formulaoffroad.no/