Quantcast

Formula Offroad sesongen drar i gang
Endelig er det klart for formula offroad igjen, etter en lang vinterdvale åpner årets ball med dobbeltløp på Kulmoen sandtak ved Vormsund.
For dere som ikke har kikket på dette tidligere så vil dere sannsynligvis ikke tro deres egen øyne.
Dette er virkelig så spektakulært motorsport blir.

Det store spørsmålet mange stiller seg før sesongen er hvor bra alle debutantene kan gjøre det, flere er kommet over fra trial og blir å finne på startstreken for første gang på Vormsund.
Flere av de mest profilerte førerne i fjorårets modifisert klasse har gått opp i Unlimited, og vil nok henge med i toppen.
I tillegg dukker det opp flere islendinger på Vormsund, og dette alene er verdt inngangspengene.

Modified, tøffere enn noensinne
Det er ikke lett å vurdere enn klasse som har så mange debutanter på start. Både Christian Austad og Sofia  Schollin-Borg har byttet klasse og blir i år å finne i Unlimited, finske Thomas Nyholm som vant fjorårets Nordisk Cup er ikke påmeldt, derimot er en annen spektakulær Finne på plass, Mika Valkonen, tok tredjeplassen sammenlagt i fjor og blir garantert å finne i toppen av listene denne gangen også. Ellers kan flere nykommere finne veien til pallen. Grethe Nordmo kapret en overraskende andreplass i generalprøven i Habo forrige helg.
Islandske Ragnar Robertsson har nok også skumle hensikter siden han tar den lange turen fra Island.

En av de flotteste bilene rattes av Janne Bronndal, bilen, Cartoon, er en kopi av en Lotus super 7.
klassen er uansett mer spennende enn noen gang, med flere nye biler og mange debutanter.

Dette blir helt værst
Værstingklassen er det knyttet minst like mye spenning til. Flere nye biler og førere også her.
tidligere 3 ganger vinner av den nordiske cupen, Ole Graversen, satser hardere enn noensinne, men han trenger å komme godt i gang på Vormsund.

fjorårets vinner, finske Mika Kaskinen kommer til å kjempe med nebb og klør for å ta tittelen enda et år, og Mika han gir alltid ALT. Stuntmannen fremfor noen har de siste årene, Arne Johannessen, har lovet å kline til fra start i år også, om han klarer pallen er ikke så viktig, men  virkelig å ha prøvd i alle banene, det er jo det som teller mener Arne.

Christian og Sofia som har tatt steget opp fra Modifed, vil nok begge kjempe i øvre delen av resultatlisten.

Gøy blir det også å se igjen Morten Løvskogen og Jari Børre Strand som begge er tilbake etter en pause, hver i sin nybygde bil.
Den gamle trialveteranen Geir Slåttekjær satser endelig i Formula, men en ombygd svensk bil, Pegasus, skal Geir gjøre alt for å erobre formulatronen.
En spennende og fartsfylt helg blir det garantert, møt opp, dette blir en opplevelse helt utenom det vanlige.
Du kan selvsagt vinne billetter til løpet her på Pirate4x4, klikk deg inn her:
http://pirate4x4.no/forum/showthread.php?t=13467
Mer info finner du her:
http://www.formulaoffroad.no