Quantcast

Eurotrial 08
Suksess på hjemmebane

Eurotrial er enkelt forklart biltrial EM, og vært arrangert vært år siden 1996, og ble arrangert i Norge sist i 2002 også den gangen var det Brokelandsheia og Gjerstad som var vertsted. Store forhåpninger til både arrangementet og til de norske deltagerne ble absolutt innfridd, og folk fikk oppleve Biltrial på et svært høyt nivå. Samt fester og sosialt samvær på tvers av alle landegrenser

Grusa nordmenn og nesten for Sverige
Originalklassen hadde Vi ikke så store forhåpningen til, klassen domineres av mellomeuroperne, og vår antatte bestemann Hedemarkingen Svein Døsrønningen har nesten ikke kjørt under årets sesong, og en miss hver dag sendte Svein helt ned til en 10. Plass. Resten av Nordmennene endte der man forventet, Morten Hansen på 12, Nils Mørland på en 14. Jon S Dale hadde heller ingen stor helg i sporet og endte tilslutt på over 2800 prikker og en 20. Plass. For Sverige gikk det et par hakk bedre, Chisther Johansson endte på en fjerdeplass, en liten miss i siste bane sendte den gode svensken ut av pallen.
Vant gjorde det tyske fenomenet Dominik Keuper, Han vant også tittelen i Finland for 2 år siden, mens han ble disket for noe teknisk pirk i San Marino i fjor.

Ingen sjanse i Standard
Standard klassen var tidligere en av skandinavenes paradeklasse, i EM har både Jørgen Paulsen og Sven Falk forsynt seg grovt av premiene, begge disse er i dag i andre klasser, men i dag mangler det på skandinaver som kan ta kampen opp med mellomeuropeerne. Den vi hadde størst forhåpninger til var svenske Christer Wilsby, et par av nordmennene hadde også selv forhåpninger om å hevde seg i toppen, men pallen skulle det ikke bli på noen av dem. Nærmest kom faktisk Sveinung Haugstøyl som kun var en prikk bak tredjeplassen. Sveinung har hatt et rolig år og var faktisk ikke kvalifisert til det norske laget, så fjerdeplassen ble til inntekt for Østerrike. At Sven Arne Knudsen skulle bli best av de norske var ikke overraskende, faktisk hadde vel kanskje noen tippet at Sven Arne skulle ende enda høyere enn den 6. Plassen det tilslutt ble. Sven Arne kan takke en grov bom hver dag for at resultatet ikke ble bedre. Det svenske håpet endte helt nede på 16. plass, selvsagt svært skuffende for svensken med pallambisjoner, en dårlig søndag sendte svensken langt ut av kampen om de øverste plassene. Vant gjorde Ungareren Molnar Soltàn. For oss som er vant til at små Suzukier er det eneste man ser i de mindre klassene, så var det gledelig å se at to Jeeper sikret seg plasser på pallen.

Kong Jørgen abdiserte
En meget populær klasse i Europa er Modified, klassen har de siste årene blitt dominert av Jørgen Paulsen som på hjemmebane i år kunne se bakover på 2 strake EM tittler, og følgelig også var storfavoritt i år. Jørgen startet virkelig bra, og ledet greit foran andre dag, men tittelen skulle gå til Sverige i år, og da Jørgen fikk problemer på Søndagen stakk Mikael Svensson opp i tett, tett fulgt av en annen Nordmann velkjente Widar Torjussen, som har hatt en rolig sesong, og kvalifiserte seg gjennom Norgescup seieren i fjor, løpet som kanskje var Widars sist endte uansett bra, og andreplassen smakte nesten like godt som EM tittelen han tok i Original i 2002.
Pallen ble allikevel riktig pen med Svensk på toppen med Nordmenn på hver side, siden Jørgen ikke hadde større problemer enn at han tilslutt kunne safe inn til en svært hederlig 3 plass.
Neste Nordmann Ketil Johnsen har det for vane å havne litt i skyggen av Jørgen så også denne gangen, Ketil tok en litt sur fjerdeplass.

Endelig var det Pål’s tur
Promodifed er uten tvil Norges mest populære klasse, og nordmennen var uten tvil favoritter foran mesterskapet, men egentlig var det kun en av de som innfridde, men det gjorde han med bravur. Pål Blesvik har vunnet mye gjennom et langt trial liv, men EM tittelen har han aldri vunnet før i år, etter en intens kamp mellom Pål, svenske Tommy Sävervik og tyske Cristoph Schumann, kunne Pål feire tittelen, han endte like foran Tommy, tyskeren fikk store tekniske problemer foran de to siste banene og ble med det nr 3. Pål hadde selv en del tekniske problemer gjennom helga og sto flere timer i depoet for blant annet fikse hjulopphenget bak. Dette ble den eneste tittelen Norge fikk foruten å bli beste nasjon. At nordmennen ikke innfridde er kanskje en liten overdrivelse, tre nordmenn fulgte opp bak pallen, Tore Hansen på fjerde, Runar Austgarden på femte og Atle Hoel på sjette.

Dramatikk i Proto
Den nordiske dominansen skulle virkelig komme til syne i Prototype, Store stein og fjell skremmer en del av syd og mellomeuropeerne, og denne gangen skulle de virkelig få rett, de 11 første på resultatlisten var fra Norden. Helt i teten var det kun svensker og nordmenn og finner.
På forhånd var det ventet at dette skulle bli den store holmgangen mellom svenske Lars Dahl og nordmannen Terje Weng. Kampen skulle det dessverre ikke bli noe av, Første dagen var banene forholdsvis enkle, og Terje var i storform, og ledet med smått utrolige 11 prikker, en svensk nykommer David Cederqvist Lå på en overraskende andreplass med 53. Den andre storfavoritten Lars Dahl lå på tredjeplassen, men allerede over 50 prikker bak Terje. Nordmennene Tommy Olsen, Martin Michalsen og Tore Hansen lå like bak der igjen.
Søndagen skulle bli dramatisk, Terje fikk problemer allerede på første bane og fikk med seg over 100 prikker. på andre bane skulle det bli enda verre og Terje måtte bryte like etter første port med bare trekk på fremhjulene, og mens Terje og Stein fikk noen hektiske timer i depoet, angrep de andre Nordmennene for fullt. Svenskene var mer tilbakeholdne og forsøkte å sikre inn sine gode plasseringer. Når dagen var over var det klart at Lars Dahl hadde vunnet, med seg på pallen fikk han selskap av det norske Steyr teamet, Tommy Olsen/Finn Nørlem Jensen havnet for første gang på pallen med en flott andreplass, Tore Hansen/Johan Westerheim kunne ta steget opp på tredjeplassen. Finn Nørlem var nok den gladeste der han feiret den første danske pallplassen noensinne i et Eurotrial.

Vel blåst
Brokelandsheia er kanskje den beste plassen å avholde et Eurotrial i Norge, men selv Brokelandsheia blir liten når man blir 130 team. Dette hadde arrangøren ordnet på en glimrende måte i kjørefeltet, selv om depot området ble i minste laget så tilordnet folk seg på en bra måte.
Arrangøren NMK Arendal er uten tvil landets mest erfarne klubb og har mange store arrangement bak seg. Funksjonærer var samlet fra andre klubber ogå, ikke bare norske men en gjeng med finske funksjonærer fra Mad Moose Racing var også tilstede, Rutinen kom til bra nytte og det aller meste gikk smertefritt. Selv om premieutdelingen trakk ut, da sekretariatet fikk dataproblemer.
Til neste år avholdes Eurotrial i Tyskland, det spørs om Norden klarer å dominere like mye da.
Beste fest:
Festen som varte i 4 døgn ved Steyrbussen

Minste depot:
Sverige som måtte parkere bilene oppå hverandre

Mest imponerende:
Pål Blesvik som endelig kunne innkassere sin første Eurotrial tittel.

Største skuffelse:
De nye russiske super bilene i Proto som aldri var i nærheten av topp 10

Råeste stunt:
Russiske Yury Samodorov som aldri gir seg
http://ru.youtube.com/watch?v=gHLXLntMIuo
Resultater finner du her:
http://www.eurotrial.no/wordpress/wp-content/uploads/2008/08/et2008-results.htm