Quantcast

Pirate4x4 synser litt rundt Eurotrial 2011
Årets Eurotrial går av stabelen i Tsjekkia og det blir uten tvil et tøft mesterskap slik det skal være.
Norge stiller med et stort lag, men dessverre ikke fullt lag, avstanden får ta sin del av skylden, og også mindre førere i noen klasser her hjemme. Fasiten fra i fjor var strålende 2 Europamestere (Modified og Promodified) og flere pallplasseringer, i tillegg vant vi det som for mange er det gjeveste, nemlig ”Beste nasjon”. Så hva kan vi forvente i år?? Vi prøver å se litt i krystallkulen, og minner på at dette er en veldig uhøytidlig artikkel. Artikkelen tar for seg alle nordmennene  som er påmeldt, også de nordmennene som IKKE kjører for Norge, vi tar IKKE for oss utlendinger som kjører for Norge


Original - Standard
Norge stiller sørgelig nok uten deltagere i Originalklassen i år, her tror vi at Ungarere og Tyskere kommer til å gjøre opp om tittelen. Også i Standard er det tynt på det norske laget, kun Kristine Paulsen stiller, og selv om Kristine etterhvert har blitt en veldig habil fører med erfaring i bøtter og spann blir det vanskelig å hevde seg denne gangen, i en klasse hvor det er hele 42 deltagere tipper vi at Kristine havner midt på lista. Favoritter er italienere, tyskere og tsjekkere.


Kristine har lang erfaring sine knappe 20 år til tross

Modified
Så er vi over i en mye mer interessant klasse sett med norske øyne, i denne klassen stiller vi med det som mildest talt må være et toppet lag, regjerende Europamester Jørgen Paulsen er alltid farlig når det kommer til store mesterskap, og i år har Jørgen igjen satset mer på trial. En annen som må nevnes blant favorittene er nybakt Nordisk mester Ronny Aslaksen, Ronny kjører i år med sin samboer Monicas bil og like før Eurotrial fikk bilen nye aksler, dette gjorde bilen betydelig smalere enn tidligere og bilen så virkelig ut til å fungere perfekt, Oddbjørn Thingsbæk er en annen fører med mesterskaps ambisjoner, i fjor ledet Oddbjørn suverent etter første dagen, men fikk tekniske problemer og havnet et stykke ned på listen, denne gangen kan det holde helt inn for Oddbjørn.
Vi har kvinnelig fører i denne klasen også, nemlig Monica Haugstøyl, og bare å kvalifisere seg for dette laget viser at Monica også kan hevde seg høyt oppe på listene. Sistemann på laget Tore Johan Frigstad utgjør den femte føreren i Modified, noe vi har muligheten til i og med at Jørgen er regjerende mester og går på utsiden av kvoten.
Ytterligere 2 norske førere er kommet med Thomas Lundblad kjører i år for Sverige og Tommy Bodin for England, Thomas er en av Norges mest erfarne Modified førere og sto på pallen under fjorårets Eurotrial, da endte Thomas på tredjeplass, og Thomas er absolutt en kandidat til å stå på pallen igjen.
Tommy Bodin er alltid farlig, bare utstyret holder. Og en god plassering kan det også bli på Tommy
27 førere i Modified, og vi tro at det står mellom et par av de norske, den Tsjekkiske mesteren og fjorårets nummer 2, Jakub Michal, svenske Mikael Svensson om han får bilen godkjent, i fjor ble Mikael klasset opp i Promodified, på grunn av karosserikrav, Tyske Jurgen Wagner skal man også se opp for. Vi tipper at Norge får europamesteren i denne klassen og at det blir Ronny Aslaksen, han har tidliger stått på pallen i Promodified og denne gangen tror vi han tar kaka. Vi får ytterligere en på pallen. Og vi tror det blir Jørgen Paulsen, Oddbjørn er nok inne blant de 5 beste, Tommy, Monica og Thomas  blant de 12 beste. Tore Johan blant de 15.


Tore Johan Frigstad har Eurotrial som et av årets store mål, vinner han??


Ingen nordmann har vunnet flere Eurotrial en Jørgen Paulsen, Klarer han å forsvare tittelen fra i fjor?Monica Haugstøyl har hatt sin beste sesong noensinne, kan det bli full klaff denne gangen?


Den store norske føreren i Modified de siste årene har vært Oddbjørn Thingsbæk, i fjor ledet han etter første dagen, men fikk tekniske problemer, holder hodet og bil denne gangen?


Ronny Aslaksen er en luring, Nordisk mester ble han som oppkjøring til årets Eurotrial, tar han med seg enda en tittel?

Promodified
Promodified har vært en stor nordisk klasse, og her har vi også den regjerende mester, Ketil Johnsen, Ketil har vært suveren i norge de siste par år, og blir nok igjen Norges beste.
Runar Austgarden er en annen med ambisjoner om å gjøre det bra, oftest så har det blitt andreplass på Runar, og han har igjen å virkelig få fullklaff i Eurotrial. Pål Kringler er også på startstreken og som Runar kan Pål gjøre det bra med full klaff, det har han vist på hjemmebane. Sistemann på laget jobber dag og natt i garasjen på Akland, og bli ferdig vil være en bragd i seg selv. Komme til et stort mesterskap med en helt ny bil uten å ha kjørt de to siste sesongene tror vi blir for tøft for Europamesteren fra 2008.
Kampen blir tøff i denne klassen et par av svenskene blir farlige, også tyskerne kan gjøre det meget skarpt der nede, Fra England kommer Jeff Carter og Bob Bruce med ny bil, minst en av de kan fort blende seg inn helt i toppen. Vi tipper at svenske får Europamesteren, og vi tror det blir Mikael Larsson, Ketil tar andreplassen, og Jeff Carter tar tredjeplassen.  Vi tipper at Norges nest beste blir Runar på en femteplass og Pål Kringler blant de 10 beste. Får Pål Blesvik blir det enten gull eller gråstein og dette er den føreren som vi sliter mest med å plassere vi tipper Pål blant de 15 beste.


Ketil Johnsen er storfavoritt til å forsvare tittelen han tok i fjor, men klarer han det?


Runar Austgarden er en av klassens outsidere, kanskje er det hans år?

Prototype
Prototype er en stor klasse også i år og en klasse der norden har hatt et godt grep om topp plasseringene, i år mangler mange av de beste svenskene, men en gammel traver gjør comeback, Mats Skarped er på plass i Mushu,  Ingemar Johansson er også påmeldt, men i likhet med Pål Blesvik er det en kamp mot klokka for å få bilen ferdig, ikke noe god oppladning foran en stor konkurranse. Den siste svensken Bjørn Anderberg har i år hoppet fra Promodified til Proto, men også Bjørn har hatt en trøblete sesong og var innblandet i en ulykke som har gjort at årets kjøretrening har blitt helt minimalt. Tyske Christof Schumann har i flere år vært en meget god fører i Promodified, og i år debuterer han endelig i Prototype, ryktene sier noe om et spiderlignende bygg med tysk vri. En annen Tysk favoritt er Marlon Lewandowsky  som var nær ved å vinne i Tyskland i 2009, kanskje er det hans år i år.
Av andre favoritter må vi nevne Italienere med Romano Tozzi, finner med Thomas Nyholm i spissen.
Russere med Yury Samodurov og Anton Filimonov i spissen. Med andre ord blir det mange om beinet.
Så til Nordmennene, Terje Weng bør være en av de store forhåndsfavorittene, han har en bil som burde passe bra til banene der nede, men Terje har slitt i år, både kjøremessig og ikke mint stadig trøbbel med bilen har gjort sesongen så langt til et mareritt. Knut Dahl har nesten identisk bil med Terje, han er i tillegg Europamester fra 2009, og vet hva som trengs, men også Knut Harald har slitt i årets sesong og har enda ikke vært på pallen i Norgescupen. Tommy Olsen har vært nær før, på hjemmebane i 2008 ble det andreplass bak Lars Dahl, og i år har Tommy kjørt strålende, og nærmest avgjort Norgescupen i sin favør allerede etter 3 runder, men det er ikke spider terreng i Tsjekkia. Kjell M Rimstad har ikke kjørt aktiv trial på flere år, men Eurotrial i Tsjekkia ville Kjellis ha med seg, og kvalifiserte seg enkelt med en første og en tredjeplass i Norgescupen, men blir mangelen på kjøretrening et problem?, sistemann på det Norske laget er Thomas Bylterud som kom med på Wildcard regelen, Thomas har i et par sesonger kjørt ”Thomas bilen”, men gikk i sommer til innkjøp av en Spider, og det skal bli spennende å følge Thomas i sin nye bil. En annen gammel veteran er også på plass, Tore Hansen, Europamester fra 2006, han låner sin gamle bil og Tore skal man ikke kimse av selv med minimalt med kjøretrening. Vi tipper at Europamesteren blir finsk og heter Thomas Nyholm, Norge får en på pallen og det er Terje Weng med en andreplass, Tommy Olsen og Kjell M Rimstad blir å finne blant de 8 beste, Knut Harald, Thomas og Tore havner alle blant de 12 beste.


Tommy Olsen har hatt en strålende sesong så langt, men det blir kanskje for lite motorkraft i Tsjekkia


Snur Terje Weng motgang til medgang under årets Eurotrial?Endelig kjører Kjellis trial igjen, og han mener alvor.

Uansett blir dette et fantastisk mesterskap, Tsjekkerne har virkelig lagt opp til å arrangere det beste mesterskapet noensinne, og hvordan går det i landskampen?? Der havner Norge på tredjeplass etter Tsjekkia og Tyskland.
Til alle som skal delta, Lykke til!!

Les mer på arrangørens hjemmeside:
Eurotrial Tsjekkia