Quantcast

 

"Car of the Month, May 2008"
Sheriff Van
Denne gangen matte det bli noe rått, svært og brutal, etter å ha sett Trond “Chevy-Sheriff” Lørenskogens’s van på Vormsund under Formula Offroaden i April, var saken klar, den bare MÅTTE bli månedens bil.
Kul dekor hjelper jo også….

Den spede start
Bilen som er en 93 mod. Begynte sitt liv i Oslo Energi, og ble brukt til å frakte ustyr og personell til og fra ufremkommelige steder, men i 98 var det slutt bilen havarerte i tjeneste, og siden skadene var så omfattende valgte Oslo Energi å avskrive hele bilen. En bilmekanikker kjøpte etter hvert vraket og rettet opp fronten som det hadde gått verst utover.
Trond ble den stolte eier i 99 og startet umiddelbart med sine forbedringer.
35” hjul sto absolutt øverst på lista. Foran ble bladfjørene demontert, et ekstra blad ble satt inn og pakka smidd om for å gi høyere løft.
Bak ble det benyttet 4” hevefjærer fra Chevrolet Suburban.
Fremakselen ble flyttet fremover, og bakakselen bakover. Hele tiden i dialog med biltilsynet, det var men det fortsatt var tillatt å bruke sunn fornuft der.

Treff og premier
Selvsagt måtte det vinsj på øsa, og ikke hva som helst av vinsj, men den legendariske Warn M8274 ble montert i en Warn bush-guard og tilpasset bilen.


Det første treffet ble AMCARs store Millenniumstreff i Trondhjem sommeren 2000, Der ble det showkjøring blant annet over svære hjul, bilvrak og betongelementer. Bilen ble brukt daglig, men etter en tur til Rena i 2002 meldte behovet seg for sperrer og lavere utveksling i aksler. Nye utvekslinger (4,56) ble montert sammen med ARB sperrer foran og bak.
Året etter fungerte ting mye bedre på Rena,  alle grønne og gule løyper ble emkelt forsert, og faktisk var Vanen også gjennom alle de røde ved egen hjelp, selv om det ble mye vinsjing gjennom de værste gjørmehullene.

Til familiebil
Blen hadde hele tiden vært registrert som 3 seteres lastebil, men så snart bilen fylte 10 år var det bare å sette inn seter og bygge om innvendig. Det ble satt in to svingbare kapteinstoler og en sofa, sideruter ble satt inn, den bakre delen ble isolert og panel ble skrudd opp, Sofaen kunne enkelt gjøres om til seng, strøm ble det også og en stor 1000W inverter ble montert.

Mer modifikasjoner

Mange treff har det blitt etter hvert, blant annet har den kjørt opp tribunen på
Valle Hovin, fått ”tøffeste bil” prisen på sommertreffet til AOK i 2003
Midt på fjellet under en påsketur tok gearkassa kvelden, den ble overhalt og racekit montert. Etter denne modifikasjonen girer den litt hardere men har siden fungert uten å mukke.

Mer POWER
Det var klart for mer krefter, to svære scoop i rustfritt stål ble montert på pamseret, fra disse ble det lagt to 100mm rør til luftfilteret. K&N-replacement filter ble installert, deretter ble dieselpumpa oppjustert.
Det som plager bilen i dag er dessverre rust, etter 16 år på salta osloveier med en lakkjobb som skjulte det meste før Trond overtok bilen har satt sine dype spor, mulig bilen blir avskiltet til vinteren for en skikkelig karosseri jobb.

Chevrolet G30 Van 4x4
Årsmodell : 1992
Motor: 6,2 diesel
Gear: 4L80E
Transfer: Borg Werner 1356
Framaksel Dana 44 med ARB
Bakaksel: GM 14bolt Semi-float med ARB
Utveksling: 4.56
Vinterdekk: 315x75x16 (35”)
Sommerdekk: 325x80x16 (37”)